Cum se vor calcula mediile tuturor elevilor? Anunțul făcut de ministrul Educației
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 18.03.2021 la 09:05
Actualizat pe 18.03.2021 la 09:05
Miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut lămuriri cu privire la situația școlară de anul acesta, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2. Noutatea este că, de data aceasta, în semestrul al doilea al anului școlar 2021/2021, toate tezele vor fi anulate. Iată care au fost declarațiile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu!
- Semestrul acesta nu se vor mai susține tezele
- Care este calendarul anului școlar 2020/2021
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat miercuri cum se vor calcula mediile pentru fiecare elev în parte pe semestrul al doilea al anului școlar 2020/2021.
Semestrul acesta nu se vor mai susține tezele
Tezele vor fi suspendate! Niciun elev nu va mai da teză pe semestrul al doilea, iar Sorin Cîmpeanu a argumentat această decizie, dar i-a și informat pe elevi și profesori cum se va putea realiza calcularea mediei în absența notei din teză.
Dacă până acum toți elevii erau obișnuiți să dea teze, semestrul acesta media va fi calculată altfel, mai exact prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg.
Cea care a anunțat, de fapt, anularea tezelor a fost chiar Monica Anisie, fostul ministru al Educației.
Cât despre relevanța tezelor, ministrul Educației a ținut să spună că relevanța lor este ”mai mult decât discutabilă”. În acest caz, Sorin Cîmpeanu s-a referit la două aspecte: aproape un milion de elevi participă la toate activitățile în sistemul ”școala online”, iar sistemul de învățământ din România nu are platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate.
Care este calendarul anului școlar 2020/2021
Cursurile au început la data de 8 februarie și se vor încheia pe 1 aprilie, atunci când va începe vacanța de Paște, care va ține până duminică, 11 aprilie. În total, semestrul al doilea are 17 săptămâni.
Între 12 aprilie și 29 aprilie se vor face ore, iar între 30 aprilie și 9 mai va fi din nou vacanță. Cursurile se vor relua la data de 10 mai și se vor termina pe 18 iunie.
De altfel, de la închiderea școlilor în sistem fizic au apărut date alarmante care nu sugerează decât o situație precară a învățământului. 40% dintre elevii defavorizați, cei mai mulți dintre ei înscriși la școlile din mediul rural, nu au făcut școală online, adică au pierdut până acum 24 de săptămâni de școală.
În general, acești elevi nu au putut intra la orele susținute online pentru că, în general, nu au avut acces la un telefon sau o tabletă, din cauza problemelor financiare ale părinților.