Cum se vor desfășura slujbele religioase din această perioadă: "Vor fi săvârșite în biserici de către preoți"

Cum se vor desfășura slujbele religioase din această perioadă: "Vor fi săvârșite în biserici de către preoți" © banatulazi.ro

Cea mai mare sărbătoare a creștinătății va fi celebrată de biserici prin slujbe ținute de preoți, dar din păcate, fără credincioși.

Din cauza reglementărilor aspre instaurate în perioada stării de urgență, și bisericile au de suferit, astfel că slujbele de Florii și cea a Învierii se vor ține cu ușile închise.

„Nu s-a emis un comunicat oficial al Patriarhiei Române, dar am putut estima astăzi, solicitat fiind cu câteva întrebări, următorul fapt: în condițiile menținerii actualelor reglementări valabile în starea de urgență, în absența unor modificări ale acestor reglementări sau derogări de la ele, slujbele din perioada următoare, așadar inclusiv slujba de Florii și cea a Învierii, vor fi săvârșite în biserici de către preoți. Din nefericire, fără participarea fizică a credincioșilor”, a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru Antena3.

Slujbele de Paște, ținute fără credincioși

De asemenea, și obiceiul de a se lua Lumină sfântă de la Ierusalim a fost afectat de pandemia de coronavirus.

„Fiecare eparhie din cadrul Patriarhiei Române găsește soluțiile cele mai potrivite pentru a oferi credincioșilor măcar acest lucru la care foarte mulți dintre ei țin, anume primirea acestor Paști. În Arhiepiscopia Bucureștilor încă nu s-a comunicat soluția concretă”, a mai spus Bănescu în acest sens.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro