Cum sunt afectați plămânii unui pacient infectat cu noul coronavirus, dar care nu are simptome / VIDEO

Cum sunt afectați plămânii unui pacient infectat cu noul coronavirus, dar care nu are simptome / VIDEO © captura video

Efectele bolii necruțătoare se resimt chiar și după vindecare. Ceea ce nu se știe însă, este felul în care plămânii sunt afectați de această infecție. Organismul uman este slăbit și lăsat pradă slăbiciunii date de simptomele multiple. Ce se întâmplă însă, în corpul celor care nu au simptome specifice?

Pentru a fi înțelese mai bine efectele pe care coronavirusul le dă organismului, pe internet a apărut un videoclip care explică în imagini cum arată plămânii unui pacient asimptomatic.

În imagini se poate observa cum organele unui pacient în vârstă de 59 de ani, cu o formă ușoară de infecție, nu mai pot funcționa în parametri normali. Bărbatul infectat manifesta o stare de sănătate bună, deși are probleme cu hipertensiunea arterială.

Cu toate acestea, răspândirea infecției din plămânii săi este una mare, acest lucru fiind surprinzător chiar și pentru medicul Keith Mortman, şeful secţiei de chirurgie toracică de la George Washington University Hospital.

La scurt timp de la depistarea infectării, bărbatul de 59 de ani a avut nevoie de un ventilator, pentru a putea respira. Infecția s-a răspândit rapid, funcțiile respiratorii fiindu-i grav afectată.

„Pentru aceşti pacienţi care prezintă în esenţă insuficienţă respiratorie progresivă, afectarea plămânilor este rapidă şi răspândită, după cum se vede în acest clip. Din păcate, odată deterioraţi la acest nivel, plămânii au nevoie de mult timp pentru a se vindeca. Iar pentru 2-4% dintre pacienţii cu COVID-19, leziunile sunt ireversibile. Acest virus este în primul rând de natură respiratorie, pentru că intră în membranele mucusului şi apoi în plămân. Urmează apoi încercarea organismului de a lupta şi aici apare inflamaţia", a explicat dr. Mortman.

Avertismentul unui specialist cu privire la daunele ireversibile

Petele galbene din filuleț reprezintă atât infecția care s-a răspândit, cât și inflamația plâmânilor. 

„De aceea apare acest proces inflamator destul de puternic în plămâni ca o încercare a organismului de a controla infecţia. Dar această inflamaţie împiedică plămânii să mai oxigeneze sângele şi să prelucreze dioxidul de carbon. La unele persoane, daunele vor fi ireversibile. Vreau ca oamenii să vadă imaginile astea şi să înţeleagă ce poate face o astfel de boală. Oamenii trebuie să ia asta în serios”, a mai adăugat medicul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro