Cum va fi Crăciunul 2020 în pandemie. Recomandările OMS și restricțiile posibile în România și în Europa
Publicat pe 26.11.2020 la 01:54 Actualizat pe 26.11.2020 la 01:55
”Cum va fi Crăciunul 2020 în pandemie?”, este întrebarea care stă pe buzele tuturor! Situația creată de pandemia de coronavirus se înrăutățește de la o zi la alta, iar oamenii nici nu mai știu cum și-ar putea petrece, de fapt, sărbătorile! Ce recomandări și restricții posibile au fost emise în România și în Europa de către reprezentanții OMS?
- Cum va fi Crăciunul 2020 în pandemie?
- Recomandările OMS și restricțiile posibile în România și în Europa!
Situația creată de pandemia de coronavirus continuă să ne dea mari bătăi de cap. Mai este puțin și vine Crăciunul și toată lumea se întreabă cum va sărbători, de fapt, Nașterea Domnului. Organizația Mondială a Sănătății ”sare în ajutorul” oamenilor și vine cu o soluție inedită: le recomandă tuturor să renunțe la reuniunile de familie și să celebreze Crăciunul online, pe diferite platforme de socializare.
Crăciunul 2020 în pandemie. Recomandările OMS pentru România și Europa
În Canada, acolo unde Crăciunul a avut loc deja, s-a înregistrat o creștere considerabilă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Maria Van Kerkhove, reprezentantă a Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la cu gestionarea pandemiei, a declarat că este o situație foarte dificilă pentru toată lumea, deoarece omenirea este obișnuită să petreacă sărbătorile în sânul familiei, cu foarte mulți membrii.
Nici în cazul României situația nu stă prea roz. Raed Arafat a declarat că sărbătorile nu vor mai fi ca altă dată. Secretarul de stat susține că cetățenii trebuie să respecte cu strictețe măsurile impuse în contextul combaterii virusului ucigaș în țara noastră în perioada următoare, pentru a putea preveni o nouă creștere a numărului de persoane infectate cu COVID-19 în ianuarie-februarie 2021.
Raed Arafat: ”În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă”
De asemenea, șeful DSU a ținut să explice concret ce înseamnă, de fapt, Crăciunul petrecut în familie în contextul pandemiei. Arafat susține că ”în familie” înseamnă doar oamenii care locuiesc deja în casa respectivă, nicidecum alte rude care vin și pleacă. În acest caz, persoanele cauză își asumă un risc și se pot contamina una pe cealaltă cu ușurință.
Raed Arafat a ținut să tragă un semnal de alarmă și le-a explicat din nou românilor limitele care se impun și de la care nu trebuie să ne abatem nicio secundă: masca de protecție purtată corect atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, distanțarea socială, dar mai ales, igiena. Românii trebuie să înțeleagă că sărbătorile din acest an se vor desfășura într-un mod cu totul și cu totul diferit!