Curtea Supremă a decis! Nimeni nu va mai putea divorţa la notariat

Nimeni nu va mai putea divorţa la notariat © Pixabay

Decizia luată recent de Curtea Supremă îi va afecta pe toţi românii care vor decide să pună capăt unei căsnicii.

Curtea Supremă a luat o decizie radicală, mulţi români având de suferit în urma acestei schimbări.

Magistraţii au interzis divorţul prin mediere, astfel soţii care vor să divorţeze la notar, pe calea amiabilă, nu vor mai putea face acest lucru. Românii care vor să pună capăt unei căsnicii trebuie să ajungă obligatoriu la Tribunal, prin intanţă.

”Desfacerea unei căsnicii este o problemă personală, în care este implicat statutul persoanei. Or, acesta din urmă nu poate fi subiect de negociere”, spun aceștia.

Acum divorţul la notar este doar primul pas spre separarea celor doi soţi, urmând ca decizia să fie luată la Tribunal. 

"Acordul de mediere la notar reprezintă acum un început de divorț, soții fiind obligați sa divorțeze la Tribunal. Astfel, timpul pentru divorț petrecut prin instanță va fi mai mare pentru a se putea rezolva cazul”, a spus Adrian Cuculis, avocat, conform stiripesurse.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat această decizie pe data de 9 decembrie 2019, însă săptămâna trecută a fost publicată în Monitorul Oficial.

De la data publicării în Monitorul Oficial, toţi românii care vor să pună capăt unei căsnicii sunt obligaţi să treacă printr-un proces anevoios. Nimeni nu va mai putea divorţa doar la notar.

Pentru un divorţ va fi nevoie de un proces, cu termene, avocaţi şi martori.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro