UPDATE / Două cutremure, în doar câteva ore, în România. Al doilea seism a avut magnitudinea 3,5

Cutremur, joi dimineaţă, în România. Ce magnitudine a avut seismul © Arhivă

UPDATE 12.10: Un nou cutremur a avut loc în România, în judeţul Vrancea, de această dată, la doar câteva ore după ce un alt seism s-a produs în judeţul Buzău. Cel de-al doilea cutremur al zilei a avut magnitudinea 3,5 şi s-a produs la o adâncime de 92 de kilometri la ora 10.53.

Un nou cutremur a avut loc în România, joi dimineaţă. Seismul s-a produs la ora 03.52 şi a avut loc la o adâncime de 126 de kilometri. Cutremurul a înregistrat magnitudinea de 3.

Ultimul cutremur care a avut loc în ţara noastră s-a produs pe data de 9 iulie, tot în judeţul Buzău, acesta înregistrând magnitudinea 2,7. De asemenea, miercuri, pe 10 iulie, un alt seism a avut loc, de data aceasta aproape de România, în Serbia.

Cel mai puternic seism din 2019

Cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc pe 9 ianuarie şi a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade. Anul trecut, cel mai serios seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită puternic și la București.

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest