UPDATE: Patru cutremure în România, duminică! Ce magnitudine au avut seismele

Două cutremure în România, duminică dimineaţă! Ce magnitudine au avut seismele © Foto simbol arhivă

Patru cutremure s-au produs în România, duminică. Seismele au avut loc în judeţul Buzău, Marea Neagră şi Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a avut loc în judeţul Buzău la ora 03:39 şi a înregistrat o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost la 109 kilometri adâncime. 

Cel de-al doilea seism a avut loc în Marea Neagră, la 05:38. Cutremurul a înregistrat o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost la 30 kilometri adâncime.

Al treilea cutremur a avut loc în judeţul Vrancea la ora 08:58 şi a întregistrat magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter, epicentrul fiind la 151 kilometri adâncime. 

La ora 13:38 s-a produs şi cel de-al patrulea cutremur, tot în judeţul Vrancea. Cu magnitudinea de 2.2 grade pe scara Richter, seismul a avut epicentrul la 102 kilometri adâncime.

Cel mai puternic seism din 2019

Cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc pe 9 ianuarie şi a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade. Anul trecut, cel mai serios seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită puternic și la București.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest