UPDATE: Patru cutremure în România, duminică! Ce magnitudine au avut seismele

Două cutremure în România, duminică dimineaţă! Ce magnitudine au avut seismele © Foto simbol arhivă

Patru cutremure s-au produs în România, duminică. Seismele au avut loc în judeţul Buzău, Marea Neagră şi Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a avut loc în judeţul Buzău la ora 03:39 şi a înregistrat o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost la 109 kilometri adâncime. 

Cel de-al doilea seism a avut loc în Marea Neagră, la 05:38. Cutremurul a înregistrat o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost la 30 kilometri adâncime.

Al treilea cutremur a avut loc în judeţul Vrancea la ora 08:58 şi a întregistrat magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter, epicentrul fiind la 151 kilometri adâncime. 

La ora 13:38 s-a produs şi cel de-al patrulea cutremur, tot în judeţul Vrancea. Cu magnitudinea de 2.2 grade pe scara Richter, seismul a avut epicentrul la 102 kilometri adâncime.

Cel mai puternic seism din 2019

Cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc pe 9 ianuarie şi a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade. Anul trecut, cel mai serios seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită puternic și la București.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro