Cutremur cu magnitudine serioasă, în penultima zi din an, în județul Vrancea

Cutremur cu magnitudine serioasă, în penultima zi din an, în județul Vrancea © Captură INFP

Un nou cutremur a avut loc în România, în penultima zi din 2019. Seismul s-a produs luni după-amiază în județul Vrancea și a înregistrat o magnitudine destul de serioasă. Ultimele seisme din țara noastră avuseseră loc în urmă cu câteva zile.

Cutremurul s-a produs luni, pe 30 decembrie, în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la ora 16.12 și a înregistrat magnitudinea 3,7, acesta având loc la o adâncime de 110 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 87km E de Brasov, 98km S de Bacau, 99km NE de Ploiesti, 106km V de Galati, 108km NV de Braila, 147km N de Bucuresti, 173km NE de Pitesti, 177km SV de Iasi, 200km E de Sibiu, 212km N de Ruse.

Trei cutremure în prima zi de Crăciun, într-o zonă neobișnuită din România

Cea mai recentă mișcare seismică care a avut loc în țara noastră a avut loc în prima zi de Crăciun. Atunci nu mai puțin de trei cutremure au avut loc în Vaslui, o zonă neobișnuită pentru cutremure, de altfel.

Primul seism a avut loc la ora 07.05 la o adâncime de 2 kilometri și a înregistrat magnitudinea 3,1, în timp ce al doilea cutremur s-a produs la doar câteva minute distanță. Acesta a avut loc la ora 07.56, la o adâncime de 3 kilometri și a avut maagnitudinea de 2,2. Al treilea s-a produs la ora 09.05, la o adâncime de trei kilometri și a înregistrat magnitudinea 2,5, potrivit INFP.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro