Cutremur destul de puternic marţi dimineaţă, în zona seismică Vrancea

Cutremur destul de puternic marţi dimineaţă, în zona seismică Vrancea © Arhivă

Un cutremur destul de puternic a avut loc marţi dimineaţă, în zona seismică Vrancea. Acesta s-a produs la ora 7:17. 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost la 130 de kilometri adâncime.

Este al şaselea cutremur din luna octombrie. Cel mai puternic a avut loc în a doua zi a lunii şi a înregistrat 3,6 grade pe scara Richter. Cel mai mic a avut 2,3 grade. 

Şi în luna septembrie au avut loc multe cutremure. În ultimele zile ale lunii acestea s-au produs în judeţele Vrancea şi Buzău, dar şi în Timiş şi Buzău. Acestea au înregistrat magnitudini între 2,3 grade şi 2,9 grade pe scara Richter. 

Pe data de 3 septembrie a avut loc cel mai puternic cutremur din această perioadă. Acesta a înregistrat 4,5 grade pe scara Richter. "E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii. Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director INFP.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro