Cutremur în România, în ziua de Florii. Ce magnitudine a înregistrat seismul
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.04.2024 la 09:51
Actualizat pe 28.04.2024 la 09:51
În această dimineață, un cutremur s-a produs în România! Seismul a avut loc pe data de 28 aprilie 2024, în ziua de Florii. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), mișcarea tectonică s-a produs la ora 06:43:04 (ora locală a României).
- Cutremur în România, astăzi, 28 feburarie 2024
- Ce magnitudine a înregistrat seismul
În această dimineață un cutremur s-a produs în țara noastră. Potrivit informațiilor transmise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 06:43:04 (ora locală a României), în Zona Seismică Vrancea, la adâncimea de 86.2 km.
Cutremur în România, în ziua de Florii
Un cutremur cu magnitudinea ml 3.3 s-a produs în această dimineață în Zona Seismică Vrancea. Potrivit informațiilor transmise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului seismul s-a produs la adâncimea de 86.2 km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km V de Focșani, 67km N de Buzău, 69km E de Sfântu-Gheorghe, 82km E de Brașov, 93km S de Bacău, 95km SV de Bârlad.
Din fericire, în urma seismului, nu au fost înregistrate victime sau pagube.
Cutremure au fost înregistrate anul acesta în zone din România fără activitate seismică
Specialiștii spun că, în anul 2024, mai multe cutremure ciudate au fost înregistrate în zone din România care nu au avut activitate seismică importantă. Este vorba, mai exact, despre județele Ilfov sau Vaslui.
Pe data de 5 februarie 2024, specialiștii Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) au înregistrat cinci seisme pe parcursul unei singure zile.
„Nu este cazul să ne speriem, stați liniștiți! Încă vreo cinci ani de acum înainte nu vor fi cutremure de intensitate mare, care să pună în pericol România, chiar dacă în lume au loc și unele mai mari. Nici din Turcia, puternică zonă seismică, nu e niciun pericol. Niciun cutremur din partea turcească nu a trecut Marea Neagră. Gerul nu are nicio legătură cu seismele, cum se crede. Cutremurele puternice sunt la adâncimi foarte mari, de peste 90 de kilometri, așa cum a fost și cel în 1977, cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter, și care a făcut peste 1.500 de victime”, a explicat Gheorghe Mărmureanu cu ceva vreme în urmă, potrivit stiripesurse.ro.
Citește și: Cutremur în România! Ce magnitudine a înregistrat seismul din această dimineață