Cutremur în Vrancea, în urmă cu scurt timp. Ce magnitudine serioasă a avut seismul

Cutremur în judeţul Vrancea

Cutremur în această dimineaţă, în judeţul Vrancea. Un nou seism s-a produs în ţara noastră în urmă cu scurt timp. Cutremurul a avut magnitudinea 3,2 şi s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut loc la ora 08.38 şi a avut loc în zona seismică Vrancea. Alte două cutremure au avut loc cu o zi înainte. Unul dintre ele s-a produs în zona de nord-vest a Balcanilor, iar la doar câteva ore un altul în judeţul Buzău. Primul seism a avut magnitudinea 2,3, iar cel de-al doilea 3,4.

Gheorghe Mărmureanu, despre marele cutremur

Gheorghe Mărmureanu şi echipa de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului au făcut un calcul, iar următorul mare cutremur ar urma să aibă loc tocmai în anul 2040. 

"Discutăm de cutremur mare din 2040. Ce rost mai au aceste nimicuri? Am observat ca exista cutremure la 37 - 38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani. Ciclul nou care a inceput in 1940, a fost acum 37, ar trebui sa fie ori 64, că 38 a trecut, 64, 65, viitorul mare cutremur. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, Dobrogea ceva catre Kiev", a spus Gheorghe Mărmureanu, potrivit Antena Stars

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro