Cutremur marți seara în România, într-o zonă neobișnuită

Cutremur marți seara în România, într-o zonă neobișnuită © Arhiva

Un cutremur s-a produs în această seară în România, într-o zonă neobișnuită din România. Seismul a avut loc în județul Botoșani. Acesta s-a produs la o adâncime de 2 kilometri.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc în această seară, la ora 18:28, în judeșul Botoșani, și a avut o magnitudine de 2,1 pe scara Richter, producându-se la o adâncime de doar 2 kilometri. Acesta a fost resimțit în zona de N-V a Iașiuluu, la Bacău, la Chișinău, dar și la Brașov.

Pe 3 septembrie - cel mai puternic cutremur din ultima perioadă

Un seism puternic s-a produs în România pe data de 3 septembrie. Acesta a avut o magnitudine de 4,5 grade înregistrate pe scara Richter, iar Gheorghe Mărmureanu a avut și o reacție referitoare la acest seism. "E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii. Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a declarat Gheorghe Mărmureanu, director al Institutului Național pentru Fizica Pământului. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro