Cutremur, miercuri dimineaţă, în România. Seismul s-a produs într-o zonă neobişnuită

Cutremur, miercuri dimineaţă, în România. Seismul s-a produs într-o zonă neobişnuită © Pixabay

Cutremur într-o zonă neobişnuită, miercuri dimineaţă, în România. Seismul s-a produs la ora 03.59 şi a avut magnitudinea 2,1. Astfel, un nou cutremur s-a produs în ţara noastră, însă uimitor este că acesta a avut loc într-o zonă mai puţin obişnuită pentru cutremure. Seismul a avut loc în Oltenia, Mehedinţi, la ora 03.59, la o adâncime de 6 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 109km NV de Craiova, 156km SE de Timisoara, 160km N de Nis, 164km E de Belgrade, 169km E de Zemun, 177km SV de Sibiu, 185km V de Pitesti, 191km SE de Arad, 221km E de Novi Sad, 230km N de Sofia.

Cel mai recent cutremur care a avut loc în ţara noastră a avut loc pe data de 9 decembrie, în Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 117 kilometri şi a înregistrat magnitudinea 3,8.

Seismologii trag un semnal de alarmă şi spun că astfel de cutremure, de mici magnitudini, nu reprezintă niciun pericol, astfel că românii nu au de ce să-şi facă griji.

Gheorghe Mărmureanu, despre marele cutremur

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune. Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a mai spus Gheorghe Mărmureanu.

Serie de cutremure, în Albania

O situaţie destul de gravă a avut loc în ultimele săptămâni în Albania, acolo unde zilnic au loc foarte multe cutremure. Seismele sunt relativ de mici magnitudini, în ultimele zile, comparativ cu momentul incipient, din urmă cu câteva săptămâni, atunci când cutremurele au înregistrat magnitudini mari, ducând chiar la pierderi de vieţi omeneşti.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro