UPDATE. Două cutremure puternice în România, miercuri dimineaţă

UPDATE. Două cutremure puternice în România, miercuri dimineaţă © Foto simbol arhivă

Două cutremure puternice s-au produs miercuri dimineaţă, în România.

UPDATE: Cel de-al doilea cutremur înregistrat în România miercuri dimineaţă s-a produs în zona seismică Vrancea şi a avut magnitudinea de 3.8 grade pe scara Richter. Acesta a avut loc la ora 08:30, iar epicentrul a fost la 132 kilometri adâncime.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a avut loc în județul Buzău și a înregistrat o magnitudine de 2.3 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la ora 05:05 şi a avut epicentrul la 138 kilometri adâncime. 

Cel mai puternic seism de anul acesta s-a produs marţi, 3 septembrie, în judeţul Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter şi s-a simţit şi în Bucureşti.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la o adâncime de 121 kilometri, în apropierea oraşelor Nehoiu (12km), Întorsura Buzăului (30km), Covasna (33km), Vălenii de Munte (44km), Slănic (47km).

Vă reamintim că, la câteva zile distanţă, a fost înregistrat un alt cutremur de 4,1 grade pe scara Richter.

Nouă cutremure la începutul lunii septembrie

Primul seism care a avut loc în luna septembrie a fost duminică, pe 1 septembrie şi a avut magnitudinea 2,3, în judeţul Buzău. O zi mai târziu un alt cutremur s-a produs în judeţul Călăraşi. Acesta a avut loc la ora 20.32 şi a înregistrat magnitudinea 2, la o adâncime de 19 kilometri. Marţi, 3 septembrie, un alt seism cu magnitudinea 4,5 a avut loc în judeţul Vrancea. Apoi, pe 6 septembrie, trei cutremure s-au produs în România. Dintre acestea, unul în judeţul Vrancea şi două în judeţul Buzău. Cel mai puternic a înregistrat 3.3 grade pe scara Richter. 

Pe 8 septembrie, au fost înregistrate două cutremure. Primul, în judeţul Buzău, la ora 02:22 şi a avut magnitudinea de 4.1 grade pe scara Richter. Cel de-al doilea s-a produs în zona seismică Vrancea şi a avut magnitudinea de 3.5 grade pe scara Richter. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro