Cutremurul din Turcia. Mamă îngropată timp de 17 ore sub dărâmături, găsită datorită telefonului

Cutremurul din Turcia. Mamă îngropată timp de 17 ore sub dărâmături, găsită datorită telefonului © Captura video CNN Turk

Un simplu apel i-a salvat viața unei mămici prinse sub dărâmături de mai bine de 17 ore, după cutremurul devastator petrecut în Turcia. Femeia a alertat autoritățile, chiar de pe propriul telefon mobil.

Femeia, care se afla în zona Elazig, cea mai afectată de cutremurul de 6,8 pe scara Richter, era blocată sub dărâmături de multe ore și cumva a reușit să contacteze o rudă de pe telefonul său mobil. Ruda a alertat imediat autoritățile care au localitat-o pe femeie, blocată de 17 ore .

Patru ore s-au chinuit salvatorii să o scoată de sub moloz și doar un miracol a făcut ca femeia să supraviețuiască 17 ore sub dărâmături. În total 20 de oameni și-au pierdut viața și alți 1000 au fost răniți, după cutremurul de 6,8 pe scara Richter produs în Turcia, scrie CNN Turk.
”Aziz, ești mamă, ești puternică! Nu plânge, fii calmă, încearcă să îi ajuți pe cei de acolo”, i-a spus salvatoarea femeii care a stat blocată 17 ore sub dărâmături.

În continuare salvatorii caută supraviețuitori printre dărâmături. Regiunea Elazig lovită de cutremur aflată la 550 kilometri de capitala Ankara, este izolată şi slab-populată, fapt ce a făcut ca detaliile referitoare la pagube şi persoanele moarte să se transmită cu dificultate. Recep Tayiip Erdogan, preşedintele Turciei, a vizitat acea regiune, și chiar a luat parte la înmormântarea câtorva victime.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro