De ce a murit, de fapt, Daniela Niță, patroana firmei care a amplasat artificiile din clubul Colectiv
Publicat pe 22.09.2021 la 21:51 Actualizat pe 22.09.2021 la 21:51
A fost stabilită cauza reală a decesului Danielei Niță, patroana firmei care a aranjat amplasarea artificiilor din clubul Colectiv. Femeia a fost găsită decedată în casă, iar în cazul ei a fost deschisă o anchetă amplă pentru a fi aflate împrejurările morții.
- De ce a murit Daniela Niță
- Fosta patroană care a aranjat artificiile din Colectiv a murit în casă
Procesul Colectiv a avut un nou termen, astăzi, la Curtea de Apel București. Acolo, avocatul Danielei Niță a declarat că a fost stabilită cauza decesului fostei patroane a firmei care a livrat clubului Colectiv materialele pirotehnice care au dus la incendiul devastator din 30 octombrie 2015.
De ce a murit Daniela Niță, patroana firmei care a instalat artificiile din clubul Colectiv
Potrivit analizelor efectuate de medicii legiști, Daniela Niță a murit în urma unui infarct miocardic, chiar dacă nu avea antecedente medicale, după cum relatează și publicația adevărul.ro. Avocatul a mai adăugat că va depune o cerere pentru încetarea cazului, clienta lui nemai putând cercetată ca parte acuzată.
„Ne exprimăm regretul pentru cele întâmplate”, a transmis preşedinta completului, Pretoria Dumitrache, miercuri, în sala de judecată.
Daniela Niță primise, în cazul Colectiv, cea mai mare pedeapsă din întreg dosarul, anume 12 ani și 8 luni de închisoare. În urma incendiului provocat de artificiile livrate de firma femeii au murit 64 de persoane. În interiorul clubului, nu mai puțin de 26 de tineri au sfârșit cu zile, în timp ce, în drum spre spital, o alta a murit din cauza rănilor. La momentul ajungerii echipajelor de salvare, 186 de persoane au fost identificate ca fiind rănite grav. Dintre acestea, 146 au fost spitalizate, iar în zilele următoare au mai murit 33.
Incendiul de la clubul Colectiv a fost cel mai grav incident de acest gen din România , dar și cel mai grav accident de după anul 1989. Tragedia a depășit numărul deceselor chiar și al accidentului aviatic de la Balotești din 1995, în urma căruia au murit 60 de persoane.