De ce au fost deshumați Nicolae și Elena Ceaușescu? După 21 de ani de la execuție s-a aflat adevărul

De ce au fost deshumați Nicolae și Elena Ceaușescu? Dupa 21 de ani de la execuție s-a aflat adevărul © arhiva

Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România timp de 22 de ani, până în 1989, atunci când au fost executați în ziua de Craciun. Pentru mulți ani s-a speculat că cei doi trăiesc și că au fost scoși din țară fără ca cineva să știe, însă abia acum s-a aflat adevărul.

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost două personalități importante pentru țara noastră, iar moartea bruscă a acestora a lăsat loc de multe întrebări din partea poporului. Pentru că s-a preupus că aceștia nu ar fi fost omorâți, ci au fost trimiși departe de țară, familia a decis să vadă dacă în gropile de la cimitirul Ghencea sunt cei doi. 

Cererea de deshumare a venit din partea copiilor, iar în anul 2010 s-a întâmplat și aceast proces care a stârnit atenția tuturor.

Fostul dictator a fost primul dezgropat, iar scheletul acestuia se afla pe un pat de rumeguș, îmbrăcat cu același palton pe care îl purta tot timpul, dar și în ziua cu execuția. Urmele de gloanțe s-au putut observa foarte bine. Imediat a urmat și Elena, iar specialiștii au plecat pentru a verifica probele ADN pe care le-au luat.

„Am comparat ADN-ul lui Nicolae Ceauşescu cu probe de la fratele lui şi de la Valentin. Rezultatul este unul statistic. O certitudine clară aveam dacă exista şi o probă de a lui Nicolae Ceauşescu (dihn timpul vieţii – n.r.), dar cert este că ADN, şi de la fratele şi de la copil indică faptul că este vorba despre Nicolae Ceauşescu”, declara atunci Dan Dermengiu, directorul general al Institutului Național de Medicină Legală (INML), potrivit Mediafax.

Așadar, cei doi soți își dorm somnul de veci la Cimitirul Ghencea din anul 1989, de când au fost condamnați și executați.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro