De ce firma ta are nevoie de un watercooler?

De ce firma ta are nevoie de un watercooler? © Pixabay

Ai 10 angajați. Un om bea 2 litri de apă pe zi, în mod optim. Să spunem că fiecare om din echipa ta bea 1,5 litri la serviciu. Pe lună, asta înseamnă că oamenii tăi beau 200 de litri, iar pe an, 2400 de litri. Imaginează-ți costul acestor litri de apă în două variante: în sticle de 2 litri sau în bidoane de 19. Care-i varianta mai bună?

Costul este un aspect pentru care ar trebui să te gândești serios și la alte variante de alimentare a firmei cu apă potabilă. Ești un anagajator care își respectă colegii și vrei ca problema hidratării să nu existe, dar ai un buget lunar care nu te lasă să faci chiar ce vrei tu.

Și atunci intervine problema unei soluții pe termen lung care să-ți ofere avantajul implicit. În momentul în care instalezi un watercooler în firmă, vei observa că și consumul de apă va crește. Indiferent ce tip de aparat alegi, ai să vezi că faci un serviciu întregului colectiv de la birou, unul care cu siguranță va fi apreciat de aceștia.

Apă mai bună

Indiferent că optezi pentru un aparat cu rezerve de apă de izvor sau plată, că mergi pe varianta de filtrare strict a apei de robinet sau că alegi pe cel care poate genera și apă carbogazoasă, este fără niciun dubiu că vei obține o apă mai curată.

Apă rece, apă caldă  

Mulțumirea angajaților va fi cu atât mai mare în perspectiva unor veri în care răcorirea cu apă rece proaspătă este posibilă fără nici cel mai mic efort. Și la fel de mult vei fi și tu. Iarna, în schimb, prepararea unui ceai cu fructe sau a unei ciocolate calde albe cu frișcă și scorțișoară este un alt avantaj esențial.

Un serviciu premium

Imaginează-ți că la sediul tău vine un partener de afaceri sau un potențial client important și îl primești cu un pahar de apă în care plutesc cuburi de gheață. Oricât de obișnuit ar fi fost asta acum câțiva ani, în prezent o astfel de servire ar genera mai degrabă neîncredere în compania ta și chiar o oarecare mirare vizavi de capacitatea ta ca manager de a fi la curent cu schimbările pieței.

O pauză mult mai firească  

Majoritatea oamenilor de știință au căzut de acord că productivitatea angajaților scade semnificativ după circa 30-40 de minute și că undeva la acest interval oamenii au nevoie de o pauză pentru a reveni la capacitate maximă. Oricât de greu pare de crezut, un watercooler devine de regulă totemul neoficial al pauzelor, locul unde angajații tăi se întâlnesc și împart impresii.

O grijă în minus

Există suficiente consumabile de care trebuie să ai grijă. De la cartușele de cerneală din imprimante, la hârtie igenică și odorizante, de la becuri și siguranțe, la cafea și zahăr. În momentul în care instalezi watercoolere în birou, grija apei va dispărea.

Dacă înainte aveai un spațiu unde depozitai peturi, acum vei avea un colț mic care ar putea la fel de bine fi neobservat la prima vedere. De fapt, ai putea chiar folosi spațiul suplimentar tocmai pentru a-l pune în valoare. Gândește-te la un spațiu pentru flori sau poate niște rafturi de depozitare a inevitabilelor documente care se adună în orice firmă.

Viteză

Un încălzitor electric are nevoie de câteva minute până atinge temperatura optimă pentru prepararea unui ceai. O cafea solubilă se face cel mai bine cu echilibrând apa fierbinte cu apa rece pe măsură ce amesteci conținutul cu zahăr și lapte. Avantajul deosebit de răcire și încălzire automată este greu de ignorat, cu atât mai puțin într-o eră în care fiecare minut contează. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro