De ce merg oamenii în pelerinaj la Sf. Dumitru, în București. Evenimentul de anul acesta a fost anulat
Publicat pe 13.10.2020 la 14:15 Actualizat pe 13.10.2020 la 14:15
La data de 26 octombrie, an de an, mii de oameni din toate colțurile țării se adună la București pentru a se ruga la Sf. Dumitru, într-un pelerinaj ce durează ore în șir. Însă, în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, acest eveniment a fost anulat.
- Pelerinajul de Sf. Dumitru a afost anulat.
- De ce se adună mii de oameni la București pe 26 octombrie.
Anul acesta, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu o zi că și pelerinajul de Sf. Dumitru se anulează, după ce și la Iași s-a luat aceeași măsură. Decizia autorităților vine în contextul pandemiei de coronavirus, din cauza faptului că zi de zi numărul celor infectați cu virusul ucigaș din China crește alarmant.
Astfel, credincioșii care așteptau să ajungă la București să se roage pentru sănătate, pentru copii sau părinți, trebuie acum să își ia gândul de la pelerinajul ce trebuia să aibă loc pe data de 26 octombrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Dumitru.
De ce se face pelerinaj de Sf. Dumitru
Mânați de credință, până în acest an românii mergeau cu miile la București, petrecând ore în șir pe drum, dar și la coada ce se formează până la racla Sf. Dumitru, acolo unde se pot ruga câteva secunde. Însă, chiar și pentru atât, oamenii spun că sentimentele pe care le trăiesc odată ajunși în fața raclei sfântului sunt cu adevărat speciale și diferite de la an la an.
În plus, cei care an de an vin și se roagă la Sfântul Dumitru spun că puterea pe care o primesc după rugăciune îi face să nu renunțe la credință și să se întoarcă la racla mântuitorului. De asemenea, se spune că odată ce te rogi la Sfântul Dumitru pentru sănătate, iertarea păcatelor și grijă de familie rugăciunea îți este ascultată și vei avea parte de exact ceea ce ai nevoie pentru a trece cu bine peste obstacolele vieții.