De ce nu ar trebui niciodată copiii să primească două nume la botez. Explicația părintelui Cleopa: ”Nu se pun...”
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.12.2023 la 13:31
Actualizat pe 11.12.2023 la 13:31
Majoritatea părinților aleg două nume pentru copiii lor, atunci când sunt botezați. Însă, acest lucru nu ar trebui să se întâmple niciodată. Conform declariilor părintelui Cleopa, un copil ar trebui să aibă un singur nume. Iată de ce și ce explicație există.
- Părintele Cleopa a explicat regula numelor
- Ce trebuie să știi despre această alegere
De zeci de ani, părinții s-au obișnuit să le pună copiilor lor câte două prenume. De cele mai multe ori, unul dintre ele este un nume de sfânt, astfel că ei sunt sărbătoriți de două ori pe an. Chiar dacă nu pare o greșeală, părintele Cleopa nu le recomandă deloc părinților să mai facă acest lucru.
De ce nu ar trebui niciodată copiii să primească două nume la botez
Indiferent dacă este vorba despre două nume de sfinți sau două nume simple, părintele Cleopa a spus că un copil ar trebui să aibă doar un nume, în orice context.
Aceasta nu este o veste deloc bună pentru cei care și-au propus deja ca micuții lor să aibă două prenume, căci preotul a dat o explicație fermă cu privire la acest lucru.
Conform explicației părintelui Cleopa, un copil trebuie să aibă doar un nume și acela trebuie să fie ortodox, pentru că este pentru un singur suflet, nu pentru două.
Așadar, el a spus că niciodată un copil nu trebuie să aibă două nume, nici măcar dacă sunt două nume de sfinți.
Ce trebuie să facă oamenii care au nume de sfinți
Conform părintelui Cleopa, copiii trebuie să primească nume de sfinți la botez. Așadar, în fiecare an când îi sărbătoresc ziua onomastică, trebuie să meargă la biserică și să se roage, sau să facă o pomană acasă. De asemenea, este recomandat să se împărtășească în acea zi.
”Când este sfântul căruia-i porți numele, să te duci la biserică, să asculți Sfânta Liturghie, să te împărtășești, dacă ești spovedit. Dacă poți, fă pomană la tine acasă, la câteva suflete amărâte”, a mai spus el.
Citește și: Cine a fost părintele Cleopa. Minunile săvârșite și învățăturile sale