De ce nu este bine să pui sare în mujdeiul de usturoi. O să renunți la acest obicei
Publicat pe 13.07.2022 la 14:06 Actualizat pe 13.07.2022 la 14:06
Cu toții suntem obișnuiți ca atunci când facem mujdei, după ce pisăm usturoiul să-l frecăm cu sare și cu ulei. Ei bine însă, potrivit specialiștilor nu este deloc bine să facem acest lucru. Iată care este, de fapt, motiv pentru care nu este recomandat acest obicei. Cu siguranță nu o să mai pui de acum înainte!
- De ce nu se pune sare peste usturoi
- Vei renunța la acest obicei
Încă din vechi strămoși, în mod tradițional, românii obișnuiesc să pună sare în deliciosul mujdei de usturoi, însă potrivit speciliștilor nu este o metodă sănătoasă pentru corpul nostru, ci din contră.
De ce nu se pune sare în mujdei
Ei bine, cu siguranță ești curios de ce nu se pune sare în mujdei, fiindcă oricine face acest lucru, astfel că noi îți dezvăluim faptul că în usturoi există câteva substanțe care sunt extrem de benefice corpului nostru, care însă în contact cu sare își pierd proprietățile.
Aceste substanțe din usturoi te apără de o sumedenie de boli, mai mult decât pastilele, astfel că ar fi de preferat să nu le pierzi doar pentru că pui sare în mujdei.
”În usturoi există două substanțe, aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne și legume, membrană de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicina este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, susține Ștefan Manea, pentru Realitatea.net.
Nici peste ceapă nu se pune sare
Totodată, trebuie să știi și faptul că este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, precum cel de măsline, asta pentru ca proprietățile usturoiul să fie pe deplin savurate.
Reamintim că nici pe ceapă nu se pune sare. Știm că nu se compară ceapa cu sare și cea fără sare, astfe că în caz că nu ne putem lipsi de ea, putem tăvăli ceapa printr-o pânză subțire de sare și să o mâncăm imediat, deși bine ar fi să renunțăm la ea, asta deoarece se pot declanșa numeroase boli de la consumul de sare în exces.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă pui un cățel de usturoi în ghiveciul florilor. Trucul inedit la care nu te așteptai