De ce nu funcționează platforma de programare pentru vaccin. Valeriu Gheorghiță a făcut primele declarații
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 15.03.2021 la 13:55
Actualizat pe 15.03.2021 la 13:55
Platforma de programare pentru vaccin funcționează din ce în ce mai greu în ultimul timp. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, afirmă că prima zi în care a început etapa a III-a de vaccinare a dat peste cap sistemul, însă se încearcă remedierea tuturor problemelor platformei.
- Ce a transmis Valeriu Gheorghiță cu privire la platforma de programări
- Câte programări s-au efectuat până acum
Astăzi, 15 martie, este prima zi în care a început etapa a III-a de vaccinare. Românii s-au aglomerat pe platforma de vaccinare pentru a-și programa un loc, iar sistemul a fost pus la pământ și de aceea acum platforma funcționează cu sincope.
Ce a transmis Valeriu Gheorghiță cu privire la platforma de programări
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a răspuns întrebării care a marcat prima zi din campania a III-a de vaccinare, mai exact la ”De ce nu ma pot programa online?”. Ei bine, acest lucru este posibil, însă necesită un timp mai lung de așteptare.
Coordonatorul campaniei a declarat că cei de STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura fluență și pentru a elimina orice piedică în procesul de programare la vaccinare, însă pentru că foarte mulți oameni accesează platforma în același timp, astfel de întreruperi sunt normale.
De asemenea, în momentul în care platforma va fi actualizată și se vor finaliza toate procedurile operaționale, utilizatorii vor primi un mesaj pe platformă.
Câte programări s-au efectuat până acum
Până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane, conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Mai mult decât atât, s-au deschis și liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare.
Totuși, oamenii care vor să se programeze au și o altă alternativă: call center-ul. Persoanele pot suna să se programeze telefonic. Listele de așteptare se vor deschide succesiv, pe județe, luate în ordine alfabetică.
În localităţile cu rata de infectare de peste 4,5 la 1.000 de locuitori a început deja vaccinarea propriu-zisă a oamenilor, începând cu persoanele care se programaseră deja.
Citește și: Ce probleme au dozele de vaccin AstraZeneca din lotul ABV2856, care a ajuns și în România