De ce nu poate intra nimeni în cimitirul din România unde este îngropată femeia moartă de coronavirus în Italia

De ce nu poate intra nimeni în cimitirul din România unde este îngropată femeia moartă de coronavirus în Italia © Foto simbol arhivă

Prima persoană de cetățenie română care a murit de coronavirus în Italia, o femeie de 80 de ani, a fost înmormântată, alături de sora ei care murise de cancer, într-un cimitir din Borșa, Maramureș, fără preot! Repatrierea a fost făcută de familie, fără știrea autorităților.

Femeia de 80 de ani din comuna Borşa, moartă din cauza coronavirusului, în Italia, a fost adusă în ţară de familie, alături de sora sa, decedată de cancer. Autoritățile române nu au știut nimic de transport, sicriile aduse din Italia fiind sigilate, iar cele două femei au fost înmormântate fără preot. 

Potrivit informațiilor apărute în presă, cimitirul din localitatea Borșa, Maramureș, unde au fost înmormântate cele două românce, a fost închis timp de trei zile. Motivul? Există pericol de infecție cu noul coronavirus! 

Ce spun autoritățile despre transportul mortuar

Vineri, primarul comunei Borşa, Sorin Timiş, a declarat că transportul avea acte legale obţinute de la statul italian.

„Familia femeii de 80 de ani din Borşa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în ţară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsufleţit al acesteia şi al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borşa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot”, a spus edilul pentru Mediafax.

Sorin Timiș susține că statul italian care nu ar fi trebuit să aprobe repatrierea celor două sicrie.

Transportul mortuar a ajuns, joi, în punctul de frontieră de la Petea şi i s-a permis intrarea în ţară pentru că toate actele erau în ordine, a susținut conform aceleași surse, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că maşina cu care au fost aduse sicriile a fost dezinfectată, şoferul a intrat în carantină pentru două săptămâni, iar „înhumarea a fost fără preot şi cu un singur membru de familie prezent. Tot ce s-a folosit la cimitir în procesul de înhumare, cazmale, frânghii, a rămas în groapă”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro