De ce rechinii atacă oameni. Cauzele atacurilor din Egipt
Publicat pe 05.07.2022 la 11:47 Actualizat pe 05.07.2022 la 11:47
Ultimul eveniment nefericit a șocat pe toată lumea, asta după ce o româncă a fost atacată de un rechin în timp ce se afla în vacanță, în Egipt. Atacurile rechinilor asupra oamenilor sunt destul de des întâlnite pe diferite plaje din întreaga lume. Iată motivul pentru care rechinii atacă oamenii!
- Motivul pentru care rechinii atacă oameni
- Iată care sunt cauzele atacurilor din Egipt!
Cazul româncei ucise de un rechin în Egipt a șocat pe toată lumea. Rechinii se găsesc în apele dulci, motiv pentru care țara noastră nu reprezintă o amenințare pentru oameni. Poate vă întrebați motivul pentru care rechinii atacă oameni, ei bine, rechinul nu consideră omul ca fiind o pradă naturală, însă va ataca doar dacă se va simți amenințat.
Motivul pentru care rechinii atacă oameni
Rechinii sunt cei mai mari vânători deoarece au simțurile extrem de bine dezvoltate și pot simți prada de la 1 kilometru. Rechinii sunt atrași întotdeauna de cei care înoată singuri, dar și de sânge deoarece au simțul au un miros extrem de dezvoltat.
Rechinii atacă oameni atunci când se simt în pericol sau dacă îi văd că se agită deoarece îi pot confunda cu prada. Este de preferat să eviți o hainele în culori puternice deoarece ei sunt atrași de contractul culorilor.
Cei mai mulți atacă pe motiv că lovești apa excesiv cu brațele, dar și picioarele, iar mișcările energice sunt cele care le atrag atenția și îi agită. Este recomandat să eviți bijuteriile când intri în apă deoarece ele pot reflecta lumina, iar acestea le pot atrage atenția prădătorilor.
Unde au loc cele mai multe atacuri
Pe o plajă din Africa de Sud s-au înregistrat 23 de atacuri ale rechinilor. În Australia au avut loc 171 de atacuri dintre care s-au înregistrat 55 de decese. Rechinii sunt atrași întotdeauna de ape dulci, motiv pentru care cei care vor să meargă la Marea Neagră pot sta liniștiți.
Din totalul atacurilor rechinilor, 59% au loc în Florida. Până în prezent au fost înregistrate 238 de atacuri, iar plaja New Smyrna este cea mai periculoasă de pe mapamond. În Marea Roșie trăiesc mai bine de 25 de specii de rechini, iar în anul 2010 au avut loc cinci atacuri în doar cinci zile.
Citește și: Cum poți să eviți atacul unui rechin dacă mergi în Egipt și nu numai