De ce se vorbește tot mai des despre o tulpină românească de Covid-19
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 26.10.2021 la 14:01
Actualizat pe 26.10.2021 la 14:01
Conform specialiștilor din România, sunt șanse extrem de mari ca în țara noastră să apară o tulpină de coronavirus, în condițiile în care rata de infectare a crescut alarmant și numărul deceselor este, de asemenea, de necontrolat. Iată care este motivul pentru care se vorbește tot mai des despre o tulpină românească de Covid-19!
- Care este părerea medicilor din Iași
- Cum s-ar manifesta această tulpină
- Tulpina românească, extrem de periculoasă
Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a declarat în urmă cu câteva zile că este foarte posibil ca în țara noastră să fi apărut o nouă tulpină COVID-19, care ar fi fatală pentru pacienți.
De ce se vorbește tot mai des despre o tulpină românească
În ultimele săptămâni, se înregistează tot mai multe decese din cauza noului coronavirus, peste tot în țară. Mai mult decât atât, situația este extrem de alarmantă și în spitale, acolo unde medicii nu mai fac față, iar morgile sunt pline.
Medicul Florin Roșu a declarat că tulpina ar fi una apărută la noi în țară, însă deocamdată nu poate fi vorba despre certitudine în acest sens. Mai mult decât atât, managerul spitalului a mărturisit că s-au recoltat probe de la câţiva pacienţi care prezintă acest fel de simptome.
Care este părerea medicilor din Iași
Medicii din Iași au mai declarat că această tulpină românească ar fi, în realitate, mult mai periculoasă față de variantele cunoscute până acum. Ce-i drept, cadrele medicale din Iași se confruntă cu manifestări dramatice ale infectării cu noul coronavirus.
Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, a adăugat că este mai mult decât convins că este vorba de o variantă nouă a virusului, în condițiile în care toate tulpinile care au apărut au fost mult mai periculoase decât cele anterioare.
Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU al Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Spiridon”, este de aceeași părere.
Deocamdată, se așteaptă rezultatele analizelor de laborator, dar și confirmarea microbiologilor.
Citește și: Alexandru Rafila, mesaj optimist pentru români: „Putem obține imunitatea colectivă la finalul anului”