De necrezut! Cum a distrus un instalator pictura unei biserici

De necrezut! Cum a distrus un instalator pictura unei biserici © Facebook

Pictura unei biserici din Târgu Jiu, vechi de peste 200 de ani, a fost distrusă de un instalator. Aceasta se afla pe lista monumentelor istorice. Iată ce a montat bărbatul pe peretele lăcaşului de cult!

Un instalator a montat o centrală termică fix pe pictura bisericească. În aceasta erau ilustraţi doi dintre ctitorii bisericii. Bărbatului nu a părut să-i pese de acest lucru, aşa că a poziţionat coşul de evacuare a gazelor tocmai între picioarele celui care a ajutat la înălţarea bisericii.

Acest lucru incredibil a fost făcut public de către Marius Tudor, un om pasionat de arhitectura clădirilor vechi.

„Ctitorie de la 1795 a protopopului Andrei Schevofilax şi soţiei sale Maria, a pitarului Grigorie Crăsnaru şi a Stancăi slugereasa Crăsnaru, soţia slugerului Gheorghe Crăsnaru a fost terminată în anul 1813 după cum reiese din pomelnicul semnat la 1814 de Dionisie Eclesiarhul. Pictura interioară a fost făcută la 1812 de diaconul Mihai din Târgu-Jiu, Anghel vopsitorul şi de Ion“, a scris Marius Tudor pe pagina lui de Facebook. 

Odată ce acest caz a fost sesizat, părintele paroh Popescu a declarat că acea centrală a fost instalată de 12 ani, iar pictura distrusă a fost restaurată cu ea pe zid, potrivit Adevarul.ro. 

„Centrala este montată de 12 ani. Nu este nimic nou. Este în starea în care am găsit-o când am fost transferat aici. Pictura a fost restaurată cu centrala pe perete de către restauratori profesionişti avizaţi de Ministerul Culturii şi Cultelor, de Direcţia de Patrimoniu Bisericesc. Restaurarea a fost finalizată în urmă cu patru ani“, a spus părintele Popescu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro