De teama coronavirusului, oamenii renunţă la vacanţele în Italia. Cât au de pierdut

De teama coronaviruslui, oamenii renunţă la vacanţele în Italia © Arhiva

Coronavirusul a ajuns în mai multe ţări din Europa, dar cea mai afectată este Italia. Acolo 14 regiuni sunt închise, oamenii sunt izolaţi în case, sute au fost infectaţi, iar 11 persoane au murit din cauza virusului ucigaş.

Italia este una dintre ţările în care trăiesc foarte mulţi români, dar şi unde îşi petrec cele mai multe vacanţe, însă din cauza epidemiei, multe vacanţe au fost anulate.

Coronavirusul pe lângă victime, face şi mari găuri în bugetele agenţiilor de turism, dra şi în buzunarele celor care şi-au rezervat deja o vacanţă în Peninsulă.

Chiar dacă epidemia de coronavirus a ajuns şi în Italia, încă nu există restricţii de călătorie, dar chiar şi aşa, mulţi români au ales să evite orice risc şi şi-au anulat vacanţele, indiferent în ce parte a țării aveau rezervarea. 

Din Românioa spre Italia, patru companii aeriene operează zboruri, în total aproximativ 20 de curse pe zi, iar până în acest moment, nici o companie nu şi-a anunţat anularea vreunui zbor. De asemenea, în Italia există 80 de aeroporturi şi toate sunt operaţionale, în ciuda faptului că virusul din China se răspândeşte cu rapiditate.

Pe lângă anularea pe care o fac de teama coronavirusului, românii ies şi cu o mare gaură în buzunar, dar siguranţa este mai presus de orice.

Cei care au renunţat deja la zborurile către Italia sau au de gând să facă acest lucru trebuie să ştie că nu prea există şanse de a-şi recupera banii, căci deocamdată nu sunt restricţii oficiale de călătorie.

De altfel, şi anularea cazării poate produce pierderi. Dacă nu v-aţi făcut rezervare cu anulare gratuită, atunci trebuie să vă aşteptaţi ca o parte din bani să vă fie luaţi din cont de reprezentanţii proprietăţii unde doreaţi să locuiţi pe perioada sejurului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro