Decizia ministrului Educației în privința profesorilor care refuză vaccinarea ori testarea COVID-19. Ce se va întâmpla din septembrie: ”Trebuie să fie obligatoriu”
Publicat pe 23.08.2021 la 09:12 Actualizat pe 23.08.2021 la 09:12
La începutul lunii septembrie, conform spuselor ministrului Educației, este posibil să apară o nouă legea în ceea ce îi privește pe profesorii care refuză vaccinarea ori testarea COVID-19. Sorin Cîmpeanu spune că decizia va fi luată fără a încălca vreun drept, în ideea protejării elevilor, căci își dorește ca școlile să fie deschise până la pragul de șase la mie.
- Sorin Cîmpeanu vrea o lege pentru profesorii care refuză vaccinarea și testatrea COVID-19.
- Ministrul își dorește imunizarea în masă a cadrelor didactice pentru desfășurarea orelor în formă fizică.
Dacă inițial ministrul Educației a spus că există discuții prin care s-ar putea interzice accesul cadrelor didactice nevaccinate în școli, pe baza unor argumente solide, acum se pare că oficialii își doresc o lege în acest sens.
Mai concret, Cîmpeanu, după ce a spus public că profesorii nevaccinați sau care nu au trecut prin boală ori nefuză să fie testați au nevoie de ”ceva odihnă”, acum iese public și explică ce urmează să se întâmple.
Sorin Cîmpeanu, lege nouă pentru profesorii nevaccinați ori ne testați COVID-19
Sorin Cîmpeanu spune că până pe data de trei septembrie va pune în aplicare o metodă, conformă legală, astfel încât, profesorii ce se încadrează în una din categoriile menționate anterior să nu pună viața elevilor cărora le predau în pericol.
Mai mult decât atât, regula ce va intra în vigoare peste câteva zile nu ar fi un discriminatorie, ci doar una care le va permite profesorilor un concediu de odihnă obligatoriu, dar în termeni legali.
De asemenea, Sorin Cîmpeanu spune că a ajuns la concluzia de a lua această decizie, după ce mai mulți părinți s-au arătat îngrijorați, în contextul în care unitățile de învățământ vor rămâne deschise până la pragul de șase la mie, de faptul că-și vor lasă copiii pe mâna unor profesori care ar putea să îi îmbolnăvească. Mai ales că, în contextul valului patru, când varianta Delta este tot mai răspândită în comunitate, conform datelor oficiale, tinerii ar fi mult mai predispuși riscului de a se infecta cu virusul din China.