Decizie de ultimă oră a Ministerului Sănătăţii! Internările programate, interzise

Decizie de ultimă oră a Ministerului Sănătăţii! Internările programate, interzise © facebook

Ministerul Sănătăţii a publicat un comunicat de presă în care prezintă ultimele măsuri luate pentru crearea de locuri destinate persoanelor suspecte sau infecate de coronavirus.

În comunicatul publicat în această dimineaţă, Ministerul Sănătăţii anunţă noile măsuri impuse în spitale pentru a elibera spaţiile posibil necesare pentru persoanele infectate.

"Astfel, în perioada următoare, în spitalele coordonate de Ministerul Sănătății vor fi limitate internările programate, în raport cu gradul de ocupare al paturilor ( inclusiv paturi ATI) și evolutia epidemiologica locală. În funcție de dinamica situatiei se va putea decide chiar interzicerea internarilor programate.", se arată în comunicatul de presă.

Ultimele măsuri luate pentru a preveni şi trata coronavirusul

De asemenea, Ministrul Sănătăţii Victor Costache, a declarat că este la curent cu toate informaţiile noi privind starea pacienţilor deja internaţi, a suspecţilor de infectare, dar şi situaţia din spitale, în ceea ce privesc materialele şi condiţiile în care sunt trataţi pacienţii.

“Centrul Operațional ne va furniza situația la zi toate informațiile utile și vitale pentru stabilirea măsurilor corecte pentru fazele epidemice în care ne aflăm. Vom cunoaște stocurile de medicamente, echipamente medicale și dezinfectanți existente la nivel național în spitale, numărul cadrelor medicale implicate în acțiunile pe care le derulăm pentru limitarea răspândirii infecției, numărul paturilor libere în secțiile de boli infecțioase și ATI, astfel încât să putem acționa coordonat”, a declarat ministrul Victor Costache care a fost în această dimineață în Centrul de Coordonare și a susținut o videoconferință cu cei implicați.

Mai mult, s-a decis stabilirea unei reţele de spitale care pot prelua pacienţii suspecţi de coronavirus, pentru a libera paturile din spitalele de boli infecţioase în care sunt trataţi cei bolnavi.

"În functie de contagiozitatea cazurilor non-coronavirus se vor stabili spitalele de suport, in care sa fie transferati pacienti din Spitalul de Boli Infectioase. Într-o primă fază, se recomandă ca spitalele de suport sa nu fie reprezentate de spitalele importante de urgenta din zona, care pot asigura asistenta medicala pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Pot fi incluse in reteaua de Spitale de suport si spitale din alte judete preponderent cele cu Sectii de Boli Infectioase, precum si spitalele din alte retele, decat ale Ministerului Sănătății ( Ministerul Transporturilor, Ministerul Apararii Nationale, Spitale Private).", se mai arată în comunicat.

În comunicatul de presă al Ministerului mai este vorba şi despre măsurile prevăzute în cazul extinderii crizei deja existente, măsurile luate în cazul depăşirii capacităţii Spitalelor de Boli Infecţioase, dar şi reguli cu privire la utilizarea echipamentelor de protecţie.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro