Decizie de ultimă oră în cazul Sorinei Pintea. Fostul ministru al Sănătății rămâne sub control judiciar

Decizie de ultimă oră în cazul Sorinei Pintea. Fostul ministru al Sănătății rămâne sub control judiciar © arhivă

Decizie de ultimă oră în cazul fostului ministru al Sănătății. Sorina Pintea rămâne sub control judiciar în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, de procurorii DNA. 

După ce pe 11 mai Tribunalul București a revocat măsura controlului judiciar, Curtea de Apel Bucureşti a decis menținerea acesteia, în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Astfel, Sorina Pintea rămâne sub control judiciar în dosarul în care a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Decizia este definitivă. 

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA - Structura Centrală, împotriva încheierii din 11.05.2020, a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală, pronunţată în dosarul penal cu nr. 9.657/3/2020/a1.

Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând dispune: menţine, ca legală şi temeinică, măsura controlului judiciar a inculpatei Pintea Sorina, măsură preventivă luată prin încheierea nr.81/CO-DL.06.03.2020 a Curţii de Apel Bucureşti. Definitivă”, se arată în decizia Curții de Apel București, potrivit Agerpres.

Amintim că, pe 30 aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

DNA a transmis că, în perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică.

Fostul ministru al Sănătății ar fi primit banii chiar în incinta unităţii medicale pe care o conducea.

Pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti. Fostul minstru al Sănătății Sorina Pintea a fost eliberată pe 6 martie, la decizia Curţii de Apel Bucureşti și plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro