Decizie de ultimă oră în dosarul şmecherului cu bolid care a încercat să ucidă un şofer, în Băneasa!

Scos nevinovat de judecători, după ce a fost acuzat că a încercat să ucidă mai multe persoane, în apropiere de Fântâna Mioriţa, şmecherul cu bolid din Băneasa are din nou probleme cu legea.

Iulian Sănducu, individul care a şicanat în trafic şi lovit, în 2015, un autoturism Dacia Logan în zona Fântânii Mioriţa din Capitală, fiind la un pas de a ucide mai multe persoane, este chemat din nou în faţa judecătorilor. Nemulţumiţi de faptul că individul a fost achitat de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, procurorii şi victimele au contestat sentinţa şi au cerut condamnarea autorului la închisoare cu executare. La cel mai recent termen, magistraţii de la Curtea de Apel au decis ca Parchetul şi părţile vătămate să depună probele la dosar, iar în baza acestora ar putea da un verdict, săptămâna viitoare.

Iulian Sănducu a fost acuzat de tentativă de omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în 2015. Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, pe 4 iulie 2015, "în jurul orelor 10:15, în timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, pe sensul de ieşire din Bucureşti, în condiţiile unui trafic intens, Iulian Şerban Sănducu a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt participant la trafic (...), aflat într-un autoturism marca Dacia Logan împreună cu părinţii săi". În momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, Iulian Şerban Sănducu a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat. În urma impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroşând în traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanţă de un pieton, a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia. "Prin acţiunea violentă descrisă mai sus (...) în prezenţa a numeroşi participanţi la trafic, incidentul fiind totodată amplu relatat în presă, au fost tulburate ordinea şi liniștea publică, aducându-se astfel o atingere relaţiilor referitoare la convieţuirea socială", au explicat procurorii.


facebook whatsapp twitter pinterest