Decizie de ultimă oră! Se redeschid scolile. În ce condiții vor învăța elevii
Publicat pe 02.02.2021 la 16:14 Actualizat pe 02.02.2021 la 16:32
Guvernanții au decis! Școlile din întreaga țară se vor redeschide, iar elevii vor învăța în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus.
- Se redeschid școlile
- Cum vor învăța elevii în condiții de pandemie
Cei mai importanți membri ai Guvernului, împreună cu preșdintele Klaus Iohannis, au decis astăzi, în urma unei ședințe organizate la Palatul Cotroceni, că se pot redeschide școlile, însă, doar în anumite condiții de funcționare. Iată care sunt acestea!
În urma ședinței de astăzi de la Cotroceni, Klaus Iohannis, împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și cu Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol, au decis redeschiderea școlilor din România, în baza statisticilor ce arată o scădere a numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.
Guvernanții au decis: se redeschid școlile!
Astfel, ministrul Educțaiei, Sorin Câmpeanu, a anunțat că orarul elevilor va fi modificat în așa fel încât școlarii vor putea recupera orele pierdute în timpul pandemiei, dar și pentru ca profesorii ce nu pot veni fizic la școală să țină cursuri online.
De asemenea, începîând cu data de 8 februarie, vor avea loc controale epidemiologice săptămânale, în funcție de acestea fiind decisă continuarea orelor fizice sau online.
În ce condiții vor reveni elevii din România în sălile de clasă
Ministrul a mai precizat faptul că, în Uniunea Europeană, doar trei state mai țin școlile închise de frica infectării cu noul coronavirus, fiind vorba despre Germania, Danemarca și Portugalia.
Cu toate acestea, vor exista, după cum a mai afirmat Sorin Câmpeanu, și categorii de elevi care vor continua să facă ore online, fără prezență fizică în sălile de clasă: prima categorie o reprezintă școlarii care sunt vulnerabili din punct de vedere medical, adică cei cu boli cronice, care sunt mult mai expuși infectării, a doua categorie se referă la elevii care prezintă simptome de boală, recomandarea autorităților fiind ca aceștia să continue învățarea acasă până la dispariția semnelor de instabilitate medicală, a treia categorie este formată din copii care au în familie persoane vulnerabile.
Și profesorii sunt împărțiți în două categorii, resopectiv cei cu boli cronice, dar și cei care prezintă simptome. Aceștia, la rândul lor, vor fi scutiți de venirea fizică la clasă, însă vor fi obligați în continuare să predea în sistem online.
Citește și: Mirela Vaida vrea deschiderea urgentă a școlilor: „Cum să lăsăm în ultimă instanță educația copiilor noștri”