Decizie neașteptată în dosarul milionarului Remus Truică / Verdict de ultimă oră
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 01.10.2019 la 23:50
Actualizat pe 01.10.2019 la 23:33
Vânat de bănci şi acuzat de fapte de corupție, milionarul Remus Truică a câștigat o luptă importantă cu ”dușmanii”, iar cei care i-au dat vestea au fost chiar judecătorii.
Vânat de bănci şi acuzat de fapte de corupție, milionarul Remus Truică a câștigat o luptă importantă cu ”dușmanii”, iar cei care i-au dat vestea au fost chiar judecătorii.
Magistrații Judcătoriei Buftea au admis, zilele trecute, o cerere formulată de milionarul Remus Truică, în care acesta solicita ca citațiile să fie transmise la adresa sa din Franța, unde afaceristul deține mai multe proprietăți. Invocând faptul că este și cetățean francez, cu o vilă de milioane de euro în Marea Caraibilor, pe Insula St. Barts, Remus Truică a solicitat ca documentele referitoare la procesele sale să fie comunicate legal, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1393/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 noiembrie 2007 privind notificarea sau comunicarea în statele membre a actelor judiciare și extrajudiciare în materie civilă sau comercială. Așa că, din acest moment, procurorii și creditorii vor fi nevoiți să îl caute prin Marea Caraibilor pe Truică, dacă vor să dicute ceva cu el.
Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu. Procurorii susțin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prințul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu. Astfel, prințul Paul i-a promis lui Remus Truică și asociaților săi o cotă importantă, între 50% și 80% din valoarea bunurilor pe care le revendica în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din mai multe județe din țară sau pe lângă judecători.