Decizie scandaloasă în cazul copilului care a murit după ce a mâncat shaorma! Documente incredibile

+7 click pentru
galerie

Cazul şocant al copilului de trei anişori care a murit după ce a mâncat la un fast-food din zona Vergului scoate la iveală amănunte sinistre despre autorităţile din România şi despre cât de mult apreciază acestea viaţa unui om. Mai exact, acestea, în frunte cu Poliţia şi DSVSA, au decis să ascundă cazul, punând în pericol şi alţi oameni!

Timp de cinci zile, autorităţile care se laudă acum cu marile realizări – că au închis câteva shaormerii şi că efectuează o anchetă penală – au ascuns publicului larg cazul şocant al băieţelului ucis de otrava din shaorma, expunând şi alţi oameni pericolului. Iar ieri, la opt zile de la tragedie, după zeci de apeluri telefonice, SMS-uri şi e-mailuri transmise conducerii şi Biroului de Presă, DSVSA (Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) Bucureşti a refuzat să spună, clar, când a fost închis fast-food-ul respectiv şi ce măsuri a luat instituţia pentru a-i preveni pe ceilalţi clienţi care au consumat produse otrăvite. De altfel, cel mai recent comunicat de presă al DSVSA datează din 4 mai, când instituţia se lăuda cu rezultatele unor controale. (facsimil jos)

Într-un răspuns oficial transmis ieri redacţiei SPYNEWS, Ovidiu Valentin Zvorişteanu, director executiv al DSVSA Bucureşti, a explicat faptul că ştia că un băieţel a murit după ce a mâncat shaorma încă din data de 15 mai a.c. (facsimil jos) Totuşi, Zvorişteanu a refuzat să menţioneze data şi ora la care s-a dispus închiderea localului - dovadă stând mai multe SMS-uri şi e-mailuri -, deşi răspunsul era extrem de important, pentru a se afla cât timp a mai funcţionat shaormeria după moartea micuţului.

Mai mult, şeful DSVSA Bucureşti nu a anunţat populaţia, printr-un comunicat (directorul respectiv fiind şi purtător de cuvânt al instituţiei n.r.), pentru a salva de la moarte şi alte posibile victime. De altfel, nici superiorii acestuia, de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) nu au părut prea impresionaţi de faptul că un copil a murit din cauza unor... alimente. Au avut timp, însă, să prezinte rezultatele extraordinare din această perioadă, conform comunicatelor de mai jos.

Iată cum s-au derulat evenimentele, cronologic, potrivit documentelor oficiale:

- 15.05.2018, ora 17.20 - la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, a murit băieţelul în vârstă de 3 ani, din cauza unui stop cardiac, "existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută"; părinţii micuţului, care mâncaseră tot shaorma, erau în stare gravă;

- 15.05.2018 - DSVSA Bucureşti a fost sesizată cu privire la faptul că un copil a murit după ce a mâncat shaorma. Nici până ieri, 22 mai, DSVSA Bucureşti nu a emis un comunicat în acest sens, pentru a alerta populaţia!

- 16.05.2018 – a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, "de către Serviciul de Anatomie Patologică şi Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina, în condiţiile în care institutul în cauză nu deţine un astfel de serviciu". În aceeaşi zi, Parchetul a dispus efectuarea autopsiei medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”;

- 17.07.2018 – A fost efectuată autopsia;

- 18.05.2018 – Reporterii SPYNEWS, care au aflat "pe surse" de tragedie, au solicitat detalii de la Poliţie. Poliţia a negat existenţa unui asemenea caz. Câteva ore mai târziu, cazul a fost confirmat de Parchet. SPYNEWS a publicat articolul de mai jos.

- 19.05.2018 – La cinci zile de la moartea micuţului, după ce SPYNEWS a făcut public acest caz, Parchetul a decis să emită un comunicat. (facsimil jos)

- 22.05.2018 – La opt zile de la tragedie, Ovidiu Valentin Zvorişteanu, director executiv DSVSA Bucureşti, nu a emis un comunicat prin care să avertizeze populaţia din Capitală şi a refuzat, categoric, să precizeze data şi ora la care DSVSA a pus sigiliu pe shaormeria din cauza căreia un copil a ajuns la doi metri sub pământ. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro