Decizie scandaloasă în dosarul criminalului care a atacat-o pe Raluca Macovei! Familiile victimelor, în stare de şoc

+7 click pentru
galerie

"Măcelarul de copii” care a atacat-o pe Raluca Macovei în propria casă le râde în nas părinţilor îndureraţi şi este cu un pas mai aproape de libertate.

Vasile Miron, dezaxatul care a omorât doi copii după ce a fost lăsat în libertate de magistraţi, este, din nou, cu un pas în afara puşcăriei. Deşi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, conform legii, acesta are dreptul să ceară eliberarea condiţionată după 20 de ani. Aşa că asasinul îşi pregăteşte încă de pe acum terenul, obţinând recent în instanţă o diminuare a pedepsei, prin deducerea perioadei pe care a petrecut-o în arest preventiv. „Admite în parte contestaţia la executare formulată de către contestatorul condamnat MIRON VASILE, în prezent încarcerat în Penitenciarul Giurgiu. Deduce din pedeapsa detenţiunii pe viaţă aplicată contestatorului condamnat MIRON VASILE prin sentinţa penală nr. 848/06.12.2017 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, definitivă prin neapelare la 20.12.2017, pe lângă perioadele 14.11.2014 – 26.01.2015 şi de la 08.01.2016 la zi şi perioada arestării din Germania, de la data de 19.11.2015 şi până la 08.01.2016, în vederea extrădării către România. Dispune anularea MEPÎ nr. 1900/20.12.2017 emis de Judecătoria Sector 1 Bucureşti şi emiterea unui Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii conform prezentei hotărâri. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia iar onorariul avocatului din oficiu în cuantum de 130 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei”, au decis magistraţii.

Anul trecut, SPYNEWS a dezvăluit că asasinul care a atacat-o pe Raluca Macovei în propria locuinţă şi-a cumpărat libertatea cu 5.000 de lei. Arestat la momentul respectiv, Vasile Miron şi-a rugat mama să îl salveze, iar femeia a contactat-o, potrivit declaraţiei acesteia, pe Raluca Macovei, pentru a-i cerşi milă. "Am fost la doamna Raluca şi am rugat-o să îl ierte. Mi-a cerut 4.000 de lei. Am făcut împrumut, ca să îi dau ei 4.000 de lei, iar 1.000 de lei am plătit la mediator. După ce i-am dat banii ceruţi, doamna Raluca şi-a retras plângerea, iar fiul meu a fost eliberat. A plecat la rude, în Iaşi, iar la câteva luni avea să fie acuzat de uciderea băieţelului acela de 10 ani. Fiul meu zice că este nevinovat. Acum am mustrări de conştiinţă, nu ar fi trebuit să plătesc pentru eliberarea lui. Nu se mai ajungea aici, dacă rămânea în arest. Acum e condamnat pe viaţă", a declarat mama asasinului, în exclusivitate pentru SPYNEWS.

În 2014, când a intrat peste Raluca Macovei în casă, Vasile Miron abia fusese eliberat condiţionat, după o condamnare primită pentru o crimă comisă în 2003. În seara de Crăciun a anului 2003, a atacat-o pe Rozalia Dincă (17 ani), nepoata lui Cristian Mitrache, zis Sadoveanu, unul dintre liderii puternicului clan ţigănesc al "Belgienilor". Fata a dispărut fără urmă, aşa că tatăl tinerei, Ioan Dincă, membru al clanului "Belgienilor", a anunţat Poliţia din localitate că fiica sa, care plecase la colindat în seara zilei de 25 decembrie, nu s-a mai întors. Fata fusese ucisă de Miron, după o tentativă de viol. În încercarea de a scăpa de cadavru, Vasile Miron a decapitat-o pe fată şi a aruncat trupul în haznaua din curtea casei. Vasile Miron a fost prins după câteva zile, de poterele ţigăneşti, care îl căutau prin oraş, să îl omoare. A scăpat ca prin minune din mâinile interlopilor. Salvat de poliţie, a recunoscut fapta. Condamnat definitiv în 2004, la 15 ani de puşcărie, a fost eliberat în 2014.

Iertat de Raluca Macovei, a mai comis o crimă

Conform ziaruldeiasi.ro, în declaraţia lui Vasile Miron, consemnată în rechizitoriu, acesta a spus că în după-amiaza zilei de 29 mai 2015, după ce a tras vin alături de alte două rude, a ieşit din curtea casei mătuşii sale şi a văzut că pe stradă se afla Ale­xandru Agape (10 ani) - victima sa -, alături de un alt co­pil. Alexandru i-ar fi spus uciga­şului că vrea să meargă cu el, iar pe drum copilul i-ar fi cerut telefonul mobil, spunând că vrea să îl ţină în mână.

"După ce am mai mers puţin, Agape Alexandru a scăpat telefonul pe jos, sărindu-i carcasa din spate. Atunci eu l-am împins pe Agape Alexandru cu mâna, iar Agape Alexandru a alunecat pe lângă drum, pe unde era o denivelare, acesta a căzut după ce eu l-am împins, iar eu m-am aplecat să iau telefonul de jos, i-am asamblat carcasa şi bateria şi m-am întors spre el să văd ce face. L-am văzut pe Agape Alexandru că se ridicase în şezut şi îşi ţinea mâna la gât în partea stângă. M-am dus la el, l-am tras de mână şi am văzut că îi curgea sânge de la gât. M-am uitat să văd ce este pe acolo pe jos şi am văzut că în locul unde a căzut Aga­pe Alexandru erau mai multe fiare, fier-beton precum şi gunoaie. Agape Alexandru s-a lăsat pe spate, s-a întins pe jos cu faţa în sus şi nu mai mişca. Nu ştiam ce să fac, m-am panicat. Văzând acestea, l-am tras pe Agape Alexandru de umeri, câţiva metri, şi l-am pus într-un loc unde era vegetaţie, ca să nu fie văzut“, a declarat Vasile Miron.

Ulterior, Vasile Miron a declarat că s-a dus la birtul din sat, unde a băut bere, vin şi vodcă până spre dimineaţă. A doua sea­ră a luat mai multe pături şi o rolă cu bandă textilă şi s-a întors la locul unde ascunsese cadavrul. A înfăşurat trupul într-un sac şi în pătură, legând cu banda textilă de jur împrejur, după care l-a aruncat într-o râpă. Apoi a fugit din ţară, fiind capturat cu greu, în Germania.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de facebook oficială: Spynews.ro! Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro