Decizie scandaloasă în dosarul mafiotului care a vrut să decapiteze un poliţist, cu sabia!
Publicat pe 17.01.2019 la 23:50 Actualizat pe 17.01.2019 la 23:44
Trimis de şefi la moarte sigură, tranşat cu sabia de un traficant de droguri şi îmbolnăvit de sistemul sanitar, după operaţie, poliţistul Dan Sfichi este umilit încă o dată. De această dată, de magistraţi.
Trimis de şefi la moarte sigură, tranşat cu sabia de un traficant de droguri şi îmbolnăvit de sistemul sanitar, după operaţie, poliţistul Dan Sfichi este umilit încă o dată. De această dată, de magistraţi.
Lovitură de teatru în cazul care a şocat o ţară întreagă: interlopul care a încercat să decapiteze un poliţist aflat în misiune a fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violenţe şi ultraj, nu pentru tentativă de omor. Aşa că ar putea scăpa cu o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă, condamnare ce poate fi majorată cu o jumătate din pedeapsa finală. Cel puţin, asta rezultă dintr-un document postat pe portalul instanţelor de judecată, unde se precizează că interlopul Duţu este acuzat de următoarele fapte: "HUŢULEAC ALEXANDRU zis „DUŢU”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „ultraj”, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, cu referire la art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 189 alin. 1 lit. c teza I Cod penal; „constituirea unui grup infracţional organizat”, faptă prev. şi ped. de art. 367 alin. 1 şi 3 Cod penal, specializat în săvârşirea de infracţiuni de „efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011; „efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal; „trafic de persoane”, prev. de art. 210 alin. 1 lit. a şi b Cod penal; „loviri sau alte violenţe”, prev. de art. 193 alin. 2 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal".
Astfel, dacă judecătorii vor aprecia că interlopul merită doi ani de puşcărie, pedeapsa va fi majorată un an, urmând ca acesta să execute trei ani. Din care va executa doi, probabil. Pe de altă parte, nu este exclus ca Duţu să primească o amendă penală, fiindcă legea prevede şi o astfel de sancţiune în cazurile de loviri sau alte violenţe.
Alexandru Huţuleac, apropiat al clanului Corduneanu din Iaşi şi al clanului Cămătaru din Capitală, a încercat să ucidă un poliţist aflat în misiune, în decembrie 2017, în timpul unei descinderi. Conform Inspectoratul de Poliţie Suceava, Huţuleac a refuzat să deschidă uşa în timpul percheziţiilor, iar poliţiştii au intrat în forţă. Primul poliţist intrat în locuinţa lui Huţuleac, agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi, a fost lovit în cap de interlop, cu o sabie, şi a ajuns în stare de comă, la spital. Prima întrebare care a stat pe buzele tutor a fost de ce Sfichi nu purta cască de protecție. De fapt, acesta era singurul membru al echipei de intervenție rapidă care nu era echipat corespunzător. Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru spynews.ro, că, din câte se pare, Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Suceava ar fi avut în dotare mai puține căști decât numărul de luptători. Sursele citate au precizat că SAS Suceava ar avea 24 de luptători care, de obicei, lucrează în ture. Ca urmare, numărul de căști de protecție ar fi mai mic. În aceste condiții însă, pentru perchezițiile care vizau și ridicarea de acasă a traficantului Alexandru Huțuleac a fost nevoie de tot efectivul de luptători, pe motiv că urmau să se facă opt descinderi, mascații fiind împărțiți în grupe de câte patru.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.