Decizie șoc luată de Klaus Iohannis! A retras decorația Spitalului Județean de Urgență din Suceava

Decizie neașteptată luată de Klaus Iohannis! A retras decorația Spitalului Județean de Urgență din Suceava © facebook

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind retragerea decorației oferite Spitalului Județean de Urgență Suceava. Motivele se referă la neregulile grave scoase la iveală odată cu izbucnirea crizei de coronavirus.

Din cauza funcționării deficitare ș a modului de executare a atribuțiilor de serviciu, președintele a decis retragerea decorației oferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Decorația fusese oferită spitalului a fost făcută cu un an în urmă „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

Klaus Iohannis a retras titlul de onoare al spitalului din Suceava

Într-un comunicat publicat pe site-ul Administrației Prezindențiale se motivează decizia luată în cazul Spitalului Județean din Suceava.

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, a fost retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Situația la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este în continuare gravă, detalii cutremurătoare fiind făcute publice de cadre medicale care au căzut victime sistemului sanitar deficitar din România.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro