Demisie în masă a cadrelor medicale de la ATI Orăştie: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale” Mărturiile cutremurătoare ale doctorilor

Demisie în masă a cadrelor medicale de la ATI Orăştie: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale” Mărturiile cutremurătoare ale doctorilor © Pixabay

Cadrele medicale de la ATI - Spitalul Orăştie și-au depus demisiile. Aceștia au luat hotărârea din cauză că nu dispun de suficiente echipamente şi aparatură medicală pentru a-și desfășura activitățile în condiții normale.

Veste proastă pentru Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului municipal din Orăştie! Un medic, cinci asistente şi cinci infirmiere şi-au depus demisiile către managerul spitalului. Din acest motiv secția a intrat în blocaj.

Potrivit primarului, motivele invocate de cadrele medicale sunt lipsa echipamentelor şi aparaturii medicale necesare pentru primirea pacienţilor cu COVID-19.

„Din informaţiile mele, este vorba de un medic, 6 asistente şi 5 infirmiere de la secţia ATI care şi-au întaintat demisiile către conducerea spitalului. Motivele invocate sunt faptul că nu dispun de echipamentele şi aparatura medicală necesare pentru primirea pacienţilor cu coronavirus”, a declarat primarul Ovidiu Bălan pentru adevărul.ro.

Medicul şef de secţie ATI la spitalul din Orăştie a mărturisit că managerul spitalului nu mai răspunde la telefon.

„Avem două combinezoane pentru 12 angajaţi, iar managerul spitalului nu mai răspunde la telefon. Asta e situaţia, din păcate. Nu sunt optimistă deloc pentru că ştiu cum stau lucrurile şi ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”, a declarat dr. Lorena Ehim, medic şef de secţie ATI la spitalul din Orăştie, conform zhd.ro, citat de adevărul.ro.

Medicul şef de secţie ATI la spitalul din Orăştie a mai spus că trebuie să lupte cu virusul ucigaș din China cu mâinile goale. Lorena Ehim a mai declarat că se află în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană posibil-contaminată.

„Din păcate nu se fac testări decât în anumite situaţii, nu avem o situaţie clară. Eu sunt în izolare pentru că am intrat în contact cu o persoană posibil-contaminată la care are recoltat tester, dar nu ştiu rezultatul. Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate se încearcă cumva nişte muşamalizări – cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei – ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat la Orăştie că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”, a continuat dr. Lorena Ehim.

În acest caz, prefectul Judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a mers luni la spitalul din Orăştie pentru o întâlnire cu managerul unității medicale și cadrele medicale să clarifice situația. 

„Ei dau bir cu fugiţii. Nu mi se pare corect acest lucru”, a spus Vasilică Potecă.  

Tot el a spus că problema i-a fost semnalată azi după-amiază, după ce cadrele medicale au plecat acasă. 

„Astăzi, la ora 14, mi s-a semnalat că sunt probleme cu cadrele medicale de la Secţia ATI a Spitalului din Orăştie, care au plecat acasă, pentru că se tem de coronavirus. Am sunat managerul pentru a o întreba care este situaţia. Ea mi-a zis: ATI-ul Spitalului din Orăştie este cea mai modernă secţie pe care o avem în judeţul Hunedoara. Este modernizată de câteva săptămâni. Are toate dotările necesare. Medicii de acolo au echipamente. Numai că doamna doctor a zis că ea nu vrea să trateze coronavirus, cu toate că nici nu aveau pacienţi cu coronavirus acolo, că ea dacă tratează moare. Şi împreună cu cinci asistente şi cu cinci infirmiere s-au ridicat şi au plecat. Mă deplasez spre Orăştie pentru a vedea ce putem face pentru restabilirea situaţiei la Secţia de ATI”, a continuat prefectul Vasilică Potecă pentru aceeași sursă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro