Descoperire şocantă în buncărul secret al lui Nicolae Ceauşescu. Unde se află camera antiatomică

Descoperire şocantă în buncărul secret al lui Nicolae Ceauşescu. Unde se află camera antiatomică © arhivă

Puţini ştiu că Nicolae Ceauşescu avea un buncăr antiatomic, unde s-ar fi adăpostit alături de familia sa, în cazul unui atac cu rachete sau a unuia atomic. Buncărul se află la 10 metri sub pământ, în nordul Capitalei.

Familia Ceauşescu era pregătită de orice în vremea comunismului. Nicolae Ceauşescu a ţinut să îşi facă un buncăr chiar acolo unde a locuit din 1965 până în decembrie 1989: la Palatul Primăverii.

Dacă România ar fi fost atacată, Nicolae şi Elena Ceauşescu, alături de copiii lor, s-ar fi adăpostit fără probleme în acel buncăr de sub Palatul Primăverii. Acea cameră urma, de asemenea, să devină centru operaţional dacă situaţia scăpa de sub control. 

Încăperea se află la aproape 10 metri sub pământ, iar intrarea este mascată de o uşă capitonată. După aceasta, urmează o a doua, una închisă ermetic, metalică şi masivă, potrivit informaţiilor apărute în presă. 

Ce s-a găsit în buncărul lui Ceauşescu

După cele două uşi, un covor roşu întâmpină "musafirii", spre centrul încăperii, acolo unde se găsesc o masă de lemn masiv şi opt jilţuri sculptate. În acel loc, Ceauşescu ar fi dictat acţiunile Armatei Române, în caz de război, alături de alte persoane importante ale partidului. 

În buncărul soţilor Ceauşescu se mai găsesc cadouri primite de aceştia, în timpul vieţii.

Buncăr de legătură spre lacul Floreasca? 

În România s-au auzit multe poveşti despre familia Ceauşescu, după Revoluţie. Dintre acestea, una şi despre acest buncăr de la Palatul Primăverii. Angajaţii dictatorului au mărturisit că sub Palatul Primăverii ar mai exista un buncăr, care ar face legătura cu un altul, cu ieşire spre zona lacului Floreasca.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro