„Deșteaptă-te române”, auzit din toate mașinile de Poliție din țară, sâmbătă la ora 17.00

+2 click pentru
galerie

„Deșteaptă-te române”, auzit din toate mașinile de Poliție din țară, sâmbătă la ora 17.00 © Facebook

UPDATE. Printr-un ordin, imnul României va fi auzit din mașinile Poliției și de acum încolo, pe toată perioada stării de urgență.

Toate mașinile de Poliție din România vor difuza, sâmbătă după-amiază, imnul „Deșteaptă-te române”, drept mulțumire pentru cei care au înțeles să respecte condițiile de izolare impuse de autorități, în încercarea de a limita epidemia de coronavirus.

Totul se va întâmpla sâmbătă, 28 martie, la ora 17.00, a anunțat pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„În semn de mulțumire pentru românii care respectă "carantina" și stau acasă, polițiștii vor difuza, în toată țara, la ora 17:00, imnul României în megafoanele rampelor de pe autospecialele de poliție. Demersul aparține Centrului de Informare și Relații Publice - IGPR”, se arată pe pagina de socializare a Europol.

Poliția, armata și Jandarmeria fac front comun

Odată cu Ordonanața militară nr. 3, Poliția, Jandarmeria și armata fac front comum în încercarea de a păstra ordinea publică și de a se asigura că oamenii respectă condițiile de carantină impuse de autorități. 

Vă reamintim că, potrivit Ordinului militar nr.3, oamenii au voie să iasă din casă doar în anumite condiții și doar după ce au completat o declarație pe proprie răspundere sau, în cazul angajaților, o adeverință de la locul de muncă. Oamenii de perste 65 de ani, categoria cea mai vulnerabilă în fața COVID-19, au un interval special destinat nevoilor lor: 11.00 - 13.00.

De la intrarea în vigoare a ordonanței și până în prezent, zeci de mii de români au fost amendați pentru nerespectarea condițiilor de carantină. Printre ei, și persoane care trebuiau să fie în izolare, însă au părăsit-o dintr-un motiv sau altul. Aceste persoane au fost reținute și plasate în carantină instituționalizată.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro