Detalii exclusive din dosarul răpirii de la Universitate / Cât a durat localizarea victimei!

+4 click pentru
galerie

Cazul tinerei care a fost luată cu forţa din Piaţa Universităţii şi îndesată într-o maşină în care se aflau doi bărbaţi demonstrează din nou, dacă mai era nevoie, cât de pregătite sunt autorităţile pentru a interveni în cazul unor răpiri.

Roxana Grosu, martor cheie al incidentului petrecut luni seară în Piaţa Universităţii, care, de altfel, a şi alertat autorităţile cu privire la o posibilă răpire, susţine că poliţiştii s-au mişcat cu viteze melcului. De asemenea, "oamenii legii" au comis greşeli grave, care probabil ar fi costat-o viaţa pe femeie, dacă aceasta ar fi fost victima unui individ ca Gheorghe Dincă.

Ora 22.05 - “Înainte cu 3-4 secunde de poza asta, individul care urca în maşină trăgea o fată de păr şi o împingea în maşină, fără voia ei”, afirmă tânăra care a asista la scena şocantă. Martora a sunat la 112, a discutat cu dispecerul, apoi cu poliţia. “Am sunat imediat la 112. Am povestit întâmplarea operatoarei. Apoi poliţistului. Le-am zis că am şi poză”.

Pentru că după 15 minute nu a apărut niciun “om al legii”, femeia a decis să plece spre casă

Ora 22.20 - “La un sfert de oră, când mergeam spre casă, m-au sunat să revin la «locul faptei». Era deja 10.20 seara”.

Ora 22.40 – La locul faptei a apărut primul echipaj de poliţie şi un cvartet de jandarmi pricepuţi. “Aştept 20 de minute. Poliţistul din centrala dăduse numărul meu greşit, iar echipele de pe teren treceau pe lângă mine, dar nu opreau, deşi eram poziţionată fix unde stabilisem cu ei. Într-un final, ajung 3-4 jandarmi şi vreo 4 poliţişti".

Pentru că habar n-aveau de ce secţie aparţine zona respectivă, poliţiştii au început să se interogheze, prin staţie, cine are competenţa de a face anchetă. “Operaţiunea” a a durat 40 de minute. “Reiau povestea. Îmi iau datele de pe buletin. Încep să discute prin staţie de ce secţie ţine zona respectivă. Îmi zic să aştept alt coleg. Vine. Îi povestesc şi lui. Se uită nedumeriţi la ce cameră putea prinde scena - în centrul Bucureştiului, la Universitate!!!

Ora 23.20 - Organele au finalizat cu succes cea mai grea misiune: cui să i se paseze dosarul! "Îmi zic să aştept să vină şi «grupul operativ». Vine un puştan de maximum 23 de ani. Îi povestesc şi lui. Îmi spune să ţin telefonul aproape, că mâine s-ar putea să mă sune să vin să dau o declaraţie. La secţia 1. Sau la 6. Nu se ştie încă sigur. Între timp s-a făcut ora 23.20”.

Tot între timp, tânăra luată cu forţa de pe stradă, de la km 0 al Capitalei, putea fi violată, ucisă, tranşată şi aruncată într-un lac. Sau transformată în cenuşă, în butoi, după modelul Dincă. Cu toate că poliţia avea poză cu numărul de înmatriculare şi cu suspectul nr. 1, au mai trecut câteva ore bune până când au localizat-o pe femeia luată cu japca din Piaţa Universităţii. Aşa se face că, după o anchetă “epuizantă”, în cadrul căreia au fost nevoiţi să meargă la uşa proprietarului maşinii, ca să-l întrebe cine se afla la volan şi cine este bărbatul din imagine, “investigatorii” au anunţat ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00, că au găsit-o pe presupusa victimă. Din fericire, “răpitorul” era chiar soţul ei. Din nefericire, victima agresiunii a refuzat să depună plângere şi a pus totul pe seama unui conflict conjugal banal, care, probabil, se va repeta.

Totuşi, este demn de remarcat faptul că poliţia se mişcă din ce în ce mai repede în asemenea cazuri. Dacă la Caracal au localizat “Casa groazei” în 19 ore, de această dată, având în mână poza cu suspectul şi cu numărul maşinii, operaţiunea a durat doar 11 ore.

La scurt timp după ce presupusa victimă a fost găsită de poliţişti, surse din cadrul Poliţiei Capitalei au declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că aceasta era extrem de relaxată şi chiar îi ducea „răpitorului”, respectiv soţul ei, mâncare, la serviciu. „A fost identificat proprietarul autoturismului, apoi persoana care îl conducea în momentul producerii evenimentului. Ulterior a fost identificată şi femeia care ar fi fost victima infracţiunii de lipsire de libertate. Când a fost localizată, mergea să îi ducă un pachet cu mâncare soţului, respectiv persoana care ar fi răpit-o. Femeia a declarat că incidentul a avut loc pe fondul unui conflict spontan cu soţul şi că nu doreşte să depună plângere împotriva acestuia”, au declarat, pentru SPYNEWS, surse judiciare.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro