Detaliile care îl dau de gol pe partenerul infidel / Adevărul despre... mincinoşi!

+4 click pentru
galerie

Specialiştii au descoperit semnele care îi trădează pe oamenii prefăcuţi şi explică la ce tertipuri apelează aceştia, în încercarea de a ascunde advărul.

Astăzi, la Antena Stars, începând cu ora 15.45, la emisiunea “Lumea nevăzută”, conf. univ. dr. Mircea Aurel Niţă - specialist în comunicare şi relaţii publice - şi Elena Angheloiu - psiholog şi astrolog - vorbesc despre limbajul trupului: tehnici de citire rapidă a celui din faţa ta, cum să citim gândurile interlocutorului, cum ne dă de gol limbajul trupului, ce transmite postura corpului despre tine etc. De asemenea, aflăm cum se face transferul de energie între noi şi ceilalţi, cum comunică energetic doi oameni.

Cum recunoaştem oamenii încordaţi

“De multe ori, corpul trădează ceva ce noi încercăm să ascundem. Atunci când suntem în public, în societate, nu mai avem un bun control asupra corpului nostru. Este foarte greu să păstrăm starea aceea de relaxare. De obicei, ea apare doar când suntem înconjuraţi de prieteni, de oameni care ne sunt foarte apropiaţi sufleteşte. Dar, la început, când ne prezentăm, întotdeauna se simte o stare de încordare undeva pe trupul nostru. Un om încordat poate fi un om conştient ca este încordat şi atunci va încerca să păstreze o postură puţin mai ţeapănă a umerilor, a torsului şi chiar a picioarelor. Dar, de cele mai multe ori, va fi trădat de o mică mişcare, fie a degetelor, a mâinilor sau a picioarelor. Pentru că întotdeauna vârful piciorului este cel care direcţionează cumva atracţia noastră faţă de interlocutor. Dacă simţim că suntem într-o comunicare relaxată, vom avea tendinţa să poziţionăm picioarele şi talpa către interlocutor. În schimb, dacă avem o teamă sau o anumită indiferenţă, vârfurile picioarelor vor tinde să se îndepărteze, vor fi undeva la 45 de grade. Întotdeauna noi transmitem prin corpul nostru acest feeling, această reacţie interioară pe care noi deja am simţit-o din prima secundă”, explică specialiştii.

Ce semne ale trupului arată o persoană vulnerabilă

“Putem avea de-a face cu o persoană care traversează o perioadă de anxietate sau o perioadă de depresie sau altă tulburare interioară. Şi atunci, clar că limbajul corporal va fi foarte diferit al acestei persoane în aceată perioadă, faţă de ea într-un moment fericit. În mod cert, asta arată foarte clar că ea se va teme şi va răspunde la exterior mult mai rapid decât ar fi făcut-o într-o condiţie normală. Şi atunci nu putem cataloga la modul general că ea este o persoană vulnerabilă, este o persoană vulnerabilă în momentul acesta. Constatăm că o persoană care trece printr-un moment mai dificil tinde să facă foarte multe gesturi, dacă este tipologia extrovertită. Iar dacă este tipologia introvertită, din contră, va căuta să îşi protejeze foarte mult trupul prin încrucişarea picioarelor, chiar şi în momentul în care stă în poziţia drepţi. Sau chiar poziţia braţelor strânse sau o poziţionare a corpului cumva cu umărul către interlocutor. De asemenea, persoanele care nu reuşesc să se apropie de alte persoane şi totdeauna simt nevoia să păstreze o distanţă mult mai mare decât cea care ni se pare nouă, celorlalţi, ca fiind fir, aceştia nu vor ca spaţiul lor intim să fie invadat. Pentru că ei nu îşi protejează doar corpul fizic, ei îşi protejează foarte mult corpul energetic”, continuă aceştia.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest