Dezvăluirile cutremurătoare ale unui medic de la Spitalul de Arși: "Am simțit frica morții. Se minte foarte mult, că suntem în control"

Dezvăluirile cutremurătoare ale unui medic de la Spitalul de Arși: "Am simțit frica morții. Se minte foarte mult, că suntem în control" © captura video

În vreme de epidemie de coronavirus în România, cadrele medicale din țară au deci să rupă tăcerea și să scoată la iveală neregulile din sistemul sanitar.
Dr. Camelia Roiu, medic anestezist la Spitalul de Arși, face mărturii șocante din linia întâi.

Medicul este izolat de 8 zile la domiciliu, dar a hotărât să vorbească despre sentimentele care au încercat-o în timp ce își desfășura activitatea la spital, dar și despre cum se simt colegii ei, neglijați și abandonați de autorități.

Femeia povestește despre cum a fot descoperit primul pacient infectat cu COVID-19 care a ajuns la Spitalul de Arși din Capitală. Ea a avut primul contact cu acest pacient în data de 22 martie, acesta fiind internat de pe 20 martie.

"La prânz am afltat despre ce se întâmplă la Suceava, cum directorul medical obligă doctorii infectați să lucreze. M-am dus la directorul medical, i-am spus că avem un pacient din Suceava, unde este un focat de infecție și că trebuie testat, dânsul nu a fost foarte convins de oportunitatea testării, moment în care a apărut managerul spitalului care a considerat că pacientul trebuie testat și că trebuie să vorbim la Matei Balș", a declarat medicul anestezist Camelia Roiu, pentru Mediafax.

Zeci de medici izolați de la Spitalul de Arși din Capitală

Medicul nu a renunțat la dorința ei de a-și proteja colegii de infectare, astfel că a insistat ca pacientul venit de la Suceava să fie tastat cât mai curând, înainte ca prea multe persoane să intre în contact cu el.

"Șeful de secție mi-a spus că DSP-ul nu vrea să testeze pacientul pentru că nu intră în protocoale, că nu este simptomatic, dar că, un coleg de-al meu, folosindu-se de relațiile personale, a vorbit cu doctorii infecționiști de la Matei Balș și că ei ne vor ajuta să testăm acest pacient", a mai dezvăluit medicul Camelia Roiu.

Din fericire, nici un medic al Spitalului de Arși nu a fost infectat, dar 36 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacientul au fost nevoite să se autoizoleze.

"Am simțit frica, frica morții care îți bate la ușă și tu nu ai cum sp te aperi. Am avut mare noroc că am fost testați", a mai adăugat medicul anestezist.

De asemenea, femeia mai spune că medicii rămași în spital cu care ține legătura, se simt abandonați și neglijați de autorități, dar și încercați de sentimentele de nesiguranță și frică, neavând posibilitatea de a face nimic mai mult pentru a se proteja.

"Se minte foarte mult, ca și la Colectiv, cum s-a mințit zeci de ani cum iar avem de toate, cum iarăși suntem în control, când, de fapt spitalele sunt total nepregătite.", a încheiat medicul Camelia Roiu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro