Diana, un medic rezident în București, crede că are coronavirus, dar nu se poate testa: „Am simptome minime”

Diana, un medic rezident în București, crede că are coronavirus, dar nu se poate testa: „Am simptome minime” © Facebook

O tânără, medic rezident la un spital din București, a postat on mesaj plin de frustrare pe Facebook. Acolo, aceasta acuză că are simptome tipice de coronavirus, dar că testarea îi este refuzată, pe motiv că nu a intrat în contact cu cineva cunoscut cu COVID-19 și că simptomele ei sunt minime. 

Numele ei este Diana Anastase și este medic rezident în București. În postarea ei, devenită virală, vorbește despre cum a început să se simtă rău și să prezinte simptome tipice ale noului coronavirus. Acest lucru se întâmpla după două dure de gardă, luând rapid demersurile necesare de a fi testată - doar să fie refuzată la fiecare colț, susține Diana. I s-a spus că are simptome minime, că nu se poate și că nu este cazul să fie izolată, mai acuză tânăra.

Diana se teme că, dacă într-adevăr este infectată, ar putea să îi îmbolnăvească și pe alții, în special pe ceilalți medici cu care intră în contact.

Ce povestește tânăra medic

În postarea ei, Diana explică ce măsuri a luat pentru a fi testată. Spune că a sunat la privat, unde a încercat să se programeze. A fost refuzată, pe motiv că nu se poate face la cerere. S-a dus apoi la Spitalul de Boli Infecțioase, la triaj, unde i se spune că nu se poate să fie testată, pe motiv că se testează doar pacienții cu simptome mai severe.

„Pai si daca sunt bolnava si ii imbolnavesc si pe altii....? Nu se poate! M-am intors acasa si am sunat la DSP. Am luat toate numerele la rand si in final mi-a raspuns cineva. Fix acelasi raspuns ca la Spital - nu se poate testa si nu e cazul sa fiu izolata - am simptome minime si nu am un contact confirmat cu o persoana pozitiva.... concluzia: Sunt sanatoasa!”, a scris Diana, în mesajul ei. 

La final, Diana atrage atenția asupra faptului că, în prezent, România este la stadiul de transmitere comunitară.

„Cadru medical +simptome -nu testam.... ca nu avem cu ce! Imaginati-va cam cate persoane purtatoare sunt si nimeni nu stie si nu va sti. Iesim cu hartiuta pe strada si ne uitam la niste jeguri la tv care ne baga iar si iar aceeasi placa de acum 5 ani de la Colectiv :” avem de toate” . Nu avem, baieti!!!!! Ne avem echipamente, medicamente, personal, teste.... nimic. Ne-ati inchis in case sa ne protejati si sa nu vedem mizeria in adevarata ei splendoare. Situatia este de mult scapata de sub control”, a mai scris Diana.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro