Dicizie definitivă a magistraților. Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din închisoare

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din închisoare © Arhiva

În urmă cu doi ani de zile, de pe data de 26 aprilie 2018, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la zece ani de închisoare, însă, vineri, printr-o decizie definitivă, magistrații l-au eliberat pe afacerist.

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Municipiului București a acceptat cererea sa. Deși, Vîntu se afla la cel de-al cincilea dosar în care era condamnat.

Vîntu se afla după gratii pentru a ispăși o pedeapsă de 10 ani cu executare în dosarul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind de peste 12 milioane de euro. De asemenea, era judecat încă din 19 decembrie 2018 și pentru că i-ar fi dat mită un million de euro avocatului și politicianului Bogdan Olteanu.

Încă de la începutul anului, de pe data de 8 ianuarie, Sorin Ovidiu Vîntu a încercat să scape de pedeaspă, însă Judecătoria Sectorului 5 a respins propunerea de eliberare condiționată a afaceristului, pe motiv că aceasta nu avea un fond temeinic.

Acum, însă, omul de afaceri nu s-a lăsat și și-a încercat norocul încă o data. De data aceasta, Vîntu a avut câștig de cauză, căci contestația depusă la Tribunalul Capitalei a fost admisă, iar instanța superioară a dat o decizie definitivă.

Astfel, în aceste condiții, Sorin Ovidiu Vîntu se va putea bucura din nou de libertate, fiind eliberat în curând din Penitenciarul Rahova.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro