Din ce cauză persoanele vaccinate se mai infectează cu COVID-19. Alexandru Rafila a spus adevărul: ”Nu există un vaccin perfect”
Publicat pe 28.08.2021 la 18:32 Actualizat pe 28.08.2021 la 18:32
Pentru că tot mai multe persoane vaccinate COVID-19 ajung să fie testate pozitiv, acum Alexandru Rafila iese la rampă și spune care este cauza acestor infectări în rândul persoanelor imunizate. Medicul pune totul pe baza dezvoltării numărului de anticorpi necesari în lupta cu virusul chinez.
- Alexandru Rafila spune că varianta Delta este mult mai transmisibilă decât tulpina clasică.
- Medicul îndeamnă populația la vaccinare, dar pune imunizarea pe seama anticorpilor dezvoltați de organism.
Numărul zilnic de infectări cu virusul din China a început să crească, din nou, de la o zi la alta, lucru care face ca printre cei bolnavi să se numere mai mulți tineri față de anul trecut, dar și persoane care s-au vaccinat deja.
Alexandru Rafila, adevărul despre persoanele vaccinate, dar infectate cu COVID-19
Astfel, pentru că se spune că vaccinul ne ferește de boala momentului, dar faptic există români imunizați și pozitivi la coronavirus, Alexandru Rafila a ținut să aducă în față o explicație pentru această situație.
Specialistul declară că niciun vaccin nu poate garanta sănătate 100%, căci oricât de perfect ar fi sau nu, imunitatea organismului nostru ne este dată de numărul de anticorpi pe care îi dezvoltăm după vaccinare.
Așadar, în cadrul unei emisiuni TV, medicul punctează și faptul că încă nu este clar dacă o persoană vaccinată față de una nevaccinată ajunge să transmită mai puțin virusul în comunitate.
Însă spune că, vaccinați sau nu, cei care sunt purtători de coronavirus, ajung acum, în valul patru al pandemiei, să transmită o cantitate mult mai mare de virus, căci varianta Delta se transmite mai repede, astfel că particulele virale pot fi chiar și de 100 de ori mai multe.
Și pentru că tot vorbim de valul patru al pandemiei, prognozat de specialiști pentru jumătatea lunii septembrie, Rafila menționează faptul că există și va exista în continuare o creștere accelerată a numărul de persoane infectate. Astfel, până la finalul primei luni de toamnă, bilanțul ar putea arăta și 4.000 de cazuri zilnice.