Directoarea şcolii din Dolj face primele declaraţii, după ce 17 copii au fost intoxicaţi: ”Nu s-a făcut nicio dezinsecție, nicio dezinfecție!”

Directoarea şcolii din Dolj face primele declaraţii, după ce 17 copii au fost intoxicaţi: ”Nu s-a făcut nicio dezinsecție, nicio dezinfecție!”

Cazul copiilor intoxicaţi într-o şcoală din Dolj este departe de a fi rezolvat.

Directoare unităţii de învăţământ susţine că în şcoală nu s-a efectuat nici o dezinfecţie, ori dezinsecţie, şi că nu îşi explică de ce au ajuns la spital cei 17 copii.

Copiii au acuzat stări de rău şi au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie, fiind toţi colegi de clasă.

Adina Ursu, directoarea şcolii, spune că nu s-au desfăşurat astfel de activităţi în ultima perioadă.

Cum au ajuns cei 17 elevi să se simtă rău

„Sunt doar 17 elevi în acea clasă şi toţi cei 17 au fost prezenţi în această zi la şcoală. De asemenea aş dori să vă spun că au avut la prima oră, astăzi, limba engleză, unde ora s-a desfăcurat în condiţii normale, nu s-a întâmplat absolut nimic, niciun copil nu a acuzat vreun simptom sau ceva diferit faţă de celelalte zile. La cea de-a doua oră, ora de Religie, câţiva dintre copii, şase, au acuzat stări de vomă. Nu pot să vă spun dacă a fost o chestiune în lanţ, că l-a văzut unul pe celălalt şi poate au avut şi ceilalţi aceleaşi stări transmise, însă o altă informaţie pe care doresc s-o precizez este că nu s-a făcut nicio deratizare, nicio dezinsecţie, nicio dezinfecţie, absolut nimic. Nu s-au folosit alte produse de altă natură care să pună în pericol viaţa copiilor. S-a făcut curăţenie în condiţii normale, curăţenia a fost făcută ieri, după terminarea programului, nu în această dimineaţă, astfel încât să spunem că s-au folosit substanţe şi că nu a fost ventilată încăperea. Vă repet, curăţenia s-a făcut ieri şi nu în această dimineaţă. Acelaşi lucru vă vor spune şi pompierii, care au măsurat gradul de toxicitate, nu s-a constatat absolut nimic“, a precizat directoarea.

Motivul pentru care toţi cei 17 elevi au ajuns la spital nu se cunoaşte încă, o anchetă în acest sens fiind în derulare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro