Dispar beneficiile venite odată cu starea de alertă. Românii care au buletinul expirat sunt nevoiți să îl reînnoiască
Publicat pe 07.03.2022 la 14:15 Actualizat pe 07.03.2022 la 14:15
România scapă de multe restricții din data de 8 martie. Odată ce dispar restricțiile, lumea revine la normal, iar beneficiile aduse de pandemie nu vor mai exista.
- România scapă de multe restricții din data de 8 martie
- Beneficiile aduse de pandemie nu vor mai exista
- Klaus Iohannis a declarat că unele restrictii vor fi ridicate
România scapă de multe restricții din data de 8 martie. Odată ce dispar restricțiile, lumea revine la normal, iar beneficiile aduse de pandemie nu vor mai exista.
Pe timpul pandemiei, documentele expirate erau în continuare valabile.
Din data de 9 martie, toate aceste documente vor mai fi valabile cel mult 90 de zile, iar apoi trebuie reînnoite. Așadar, românii care au buletinul expirat sunt nevoiți să îl reînnoiască.
România revine la normalitate
Starea de alertă nu se va mai prelungi începând cu data de 8 martie.
Klaus Iohannis a declarat că unele restricții vor fi ridicate. Măsurile de relaxare sunt: eliminarea certificatului verde în instituțiile publice, centre comerciale, restaurante etc.; masca de protecție nu va mai fi purtată în aer liber; se va permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane; creșterea limitei de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului fără restricții de interval orar pentru concerte în aer liber, competiții sportive, instituții de spectacole etc.
Costul amenzii dacă aveți buletinul expirat și nu îl reînnoiți
Cetățenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reședința, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate.
Nerespectarea acestor măsuri se sancționează cu amendă cuprinsă între 40 şi 150 lei, fără a exista posibilitatea achitării, în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute.
Citește și: Guvernul României se pregătește să introducă starea de criză. Ce presupune o astfel de măsură