Disperarea unei asistente de la Spitalul din Suceava. A venit acasă cu coronavirus, după care i-a murit soțul: „El era cu viroză pulmonară”

Disperarea unei asistente de la Spitalul din Suceava. A venit acasă cu coronavirus, după care i-a murit soțul: „El era cu viroză pulmonară” © Pixabay

Oamenii descriu situația de la Spitalul Județean din Suceava ca fiind un adevărat Iad pe Pământ. Acolo, zeci de cadre medicale au fost depistate cu noul coronavirus, ca urmare a lipsei de echipament de protecție și a unor decizii din partea conducerii care ridică multe semne de întrebare și de confuzie.

O asistentă de la Spitalul din Suceava a povestit drama prin care a trecut. Soțul ei, care suferea de o problemă pulmonară, a murit după ce aceasta a venit acasă infectată cu COVID-19. Ca ea, multe alte cadre de la spitalul devenit un focar.

„Sunt asistentă la Spitalul din Suceava. Soțul meu acum a murit. Vreau să plec, să dau certificatul de naștere. Să rezolve lucrurile la tribunal”, a explicat femeia, pentru Antena 3.

Asistenta a povestit că, din punct de vedere al simptomelor, ea era într-o situație mai gravă. Chiar și așa, soțul ei a murit, la vârsta de 51 de ani.

„Soțul meu nu era așa grav,  eu eram mai grav. Eu sunt bine, el era cu viroză pulmonară, puțin răcit. A murit de dimineață, la 51 de ani. Eu și copilul meu suntem bine”, a mai precizat asistenta de la Spitalul din Suceava.

Suceava, focar de COVID-19

În Moldova, situația este critică. Cadrele medicale de la o maternitate din Iași au protestat după ce au aflat că o tânără gravidă infectată cu coronavirus a fost adusă la spitalul lor. Deși spitalul ar fi fost numit ca loc de primire al bolnavilor de COVID-19, cadrele medicale spun că nu au primit nicio informare oficială în acest sens.

La Suceava, aproape 100 de cadre medicale au fost depistate pozitiv, iar spitalul a fost închis. În cel mai optimist scenariu, după dezinfectare, peste două zile va fi redeschisă secția de Primiri Urgențe.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro