Distribuția pastilelor de iod a fost amânată. Alexandru Rafila s-a răzgândit și pregătește o campanie de informare
Publicat pe 04.04.2022 la 10:45 Actualizat pe 04.04.2022 la 10:45
Distribuția pastilelor de iod a fost amânată pentru a doua jumătate a lunii aprilie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pregătește o campanie de informare cu privire la modul de administrare a medicamentelor care conțin iodură de potasiu.
- Distribuția pastilelor de iod a fost amânată
- Ministrul Sănătății pregătește o campanie de informare
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luna trecută, că distribuirea pastilelor de iod va avea loc astăzi. Ei bine, acest lucru nu este posibil, deoarece medicii de familie refuză să împartă comprimatele, având de oferit medicamente la 170 de pacienți pe o singură zi.
Ministerul Sănătății a făcut anunțul
Ministerul Sănătății a făcut anunțul pe pagina de Facebook și a precizat că ei împreună cu Guvernul României vor porni o campanie de informare cu privire la distribuirea pastilelor de iod, în țara noastră. Acesta a mai afirmat că, deocamdată, nu este nici un pericol la administrarea acestor comprimate.
Instituția guvernată de Alexandru Rafila a mai adăugat că pastilele de iod se administrează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 0 și 40 de ani, cu prescripția medicilor de familie. Distribuția comprimatelor va începe din a doua jumătate a lunii aprilie.
Administrarea pastilelor de iod
Administrarea pastilelor de iod se face în timpul optim de maxim 8 ore de la anunțul autorităților, iar posibilitatea administrării acestora nu trebuie să depășească 24 de ore. Astfel, dozele se administrează în funcție de fiecare grupă de vârstă.
Așadar, copiilor nou-născuți până la vârsta de o lună se oferă 1/4 de comprimat, copiilor cu vârsta de până la 3 ani se administrează jumătate de comprimat. Între 3 și 12 ani se dă un comprimat, la copiii peste 12 ani și adulți, două comprimate. La fel se administrează femeilor gravide sau celor care alăptează.